Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ στην Ανακοίνωση του Γραμματέα της Ν. Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Η τοπική εκδοχή του «μαζί τα φάγαμε»

Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής η Ν. Επιτροπή του τοπικού ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή της καταγράφει με πρωτότυπο ομολογουμένως τρόπο τις δικές της ευθύνες  και της παράταξης τους. Και λέμε πρωτότυπο γιατί αποδίδει τα σημερινά δεινά σε κάποια μεταφυσικά πνεύματα, σε αόριστες και αόρατες δυνάμεις και ευθύνες όλων των κομμάτων  πλην  ΚΚΕ!:
  «Συζητήσαμε για την διαχρονική ηθική κρίση, θεσμών & αρχών & αξιών, η οποία έφερε από το 2008 την οικονομική κρίση, αλλά που έφερε και αποδείξεις κατάντιας της Δημόσιας Διοίκησης, της Οικονομίας, μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Καταδικάζουμε τις καταστροφικές δια¬χρονικές πολιτικές, ανεπάρκειες και σκόπιμες παραλείψεις του ΠΑΣΟΚ & της Ν. Δημοκρατίας, αλλά και όλων των Κομμάτων (πλην ΚΚΕ), που δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως την ηθική κρίση της Δημόσιας Διοίκησης και της Κοινωνίας που έφερε την οικονομική κρίση.....»
 Δηλαδή όλα αυτά δεν ήταν σκόπιμη πολιτική που εφαρμόσθηκε από συγκεκριμένες κυβερνήσεις του δικομματισμού που «ο ένας έλουζε και ο άλλος χτένιζε» αλλά οφείλονται σε ανεπάρκειες και παραλήψεις όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ!. Για την εξαίρεση που κάνετε στο του Κ.Κ.Ε δεν διαφωνούμε βεβαίως, αλλά πολύ όψιμα αποφασίσατε να το εξαιρέσετε, θα έπρεπε να το κάνατε όταν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ίσως και σεις παλιότερα, το ήθελαν μέτοχο σε εταιρείες, διαπλεκόμενο, με σκοτεινά οικονομικά και τόσες άλλες κατά καιρούς αθλιότητες, θυμηθείτε τις δηλώσεις του Πάγκαλου και πολλών ακόμα που διακατέχονταν από την αγωνία μη τυχόν και δεν φαινόμαστε όλοι ίδιοι.
 Παρακάτω η ανακοίνωση αναφέρεται στα εξοπλιστικά, στο χρηματιστήριο, στους Ολυμπιακούς αγώνες, στη διαφθορά κλπ  «κρατικοδίαιτες επιχειρή¬σεις, η κακοδιαχείριση με διαφθορά του Δημόσιου Τομέα (Υπουργεία, Νο¬μαρχίες, Δήμοι, Ασφαλ/κά Ταμεία, ... ..), τα δάνεια και οι Τράπεζες, συντε¬χνιακός συνδικαλισμός», και καταλήγει με τις αποφάσεις της μεταξύ των οποίων  «.......Προτάσεις μας στο ΠΑΣΟΚ για πρωτοβουλία του σε νέες πολιτικές και νέα Νομοσχέδια στη Δημόσια Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση, Οικονομία (για: πολιτικές εξόδου από το μνημόνιο, νέες πολιτικές απασχόλησης -παραγωγής- ανάπτυξης, αντι¬μετώπιση της φτώχειας, τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την τιμιό¬τητα, διαφάνεια, λογοδοσία, έλεγχο, δικαιοσύνη, καταλογισμό ευθυνών, κοινό αίσθημα, κοινωνική αλληλεγ¬γύη, τροποποίηση «Καλλικρατικού Νόμου»».
Δηλαδή αγαπητέ Γραμματέα όλοι μαζί κυβερνούσαμε, όλοι μαζί διοικούσαμε την δημόσια διοίκηση, εμάς ρωτούσατε ποιούς υπουργούς θα ορίζατε, ποιούς θα διορίζατε Γενικούς Γραμματείς , Συμβούλους, Ειδικούς Συμβούλους, ποιούς θα προωθούσατε στην ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης, όλο αυτό το συρφετό από Golden boys και αποτυχημένους πολιτευτές  που κάπως έπρεπε να βγάλουν τα έξοδα, αλλά κυρίως να κατευθύνουν στους κολλητούς τα πακέτα από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και όλα αυτά που ζήσαμε. Εμείς οι υπόλοιποι κατευθύναμε τον κόσμο να επενδύσει τις οικονομίες του στο χρηματιστήριο για να του τις ξαφρίσουν τα λαμόγια; Μαζί σας διεκδικούσαμε τους Ολυμπιακούς; Δεν ήμασταν εμείς που φωνάζαμε «Ντόπα-Μιζα και Μπετόν είναι οι Ολυμπιακοί;». Εμείς μαζί σας καταψηφίζαμε τη σύσταση των εξεταστικών επιτροπών για τη διερεύνηση των σκανδάλων;, Εμείς φυγαδεύαμε τον Χριστοφοράκο της SIMENS και εμείς πρόσφατα προστατεύαμε τους φοροφυγάδες κρύβοντας τις περίφημες λίστες Λαγκάρντ κλπ;. Μαζί σας και εμείς φέραμε τα μνημόνια και κάναμε τους εκπροσώπους των τραπεζιτών Πρωθυπουργούς; Μαζί ψηφίσαμε τον Καλλικράτη που διέλυσε την αυτοδιοίκηση; Εμείς διαλύσαμε την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ.;
Δηλαδή, όλοι μαζί φταίμε, όλοι μαζί τα φάγαμε και όλοι μαζί, τώρα που οι κακοί μπήκαν στη φυλακή (ο εξής ένας),  να συνεχίσουμε αγαπημένοι (γιατί τι θα απογίνουμε χωρίς καρέκλες) ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Όχι αγαπητέ Γραμματέα δεν τα κάναμε μαζί αυτά. Τα κάνατε μαζί με τον υποτιθέμενο ξορκισμένο αντίπαλό σας τη ΝΔ. Kαι  δεν τα έκαναν βεβαίως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που τους εξαπατούσατε διαχρονικά, αλλά το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του που κατέλαβαν τους θώκους υπό την καθοδήγηση της εκάστοτε ηγετικής ομάδας.
 Σήμερα το κόμμα που υπηρετείτε ως στελέχη, συγκυβερνά μαζί με τη Ν.Δ. Σοσιαλιστές υποτίθεται υπουργοί πλάι-πλάι με τα ακροδεξιά, μέχρι πρότινος στελέχη του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, υπό τη φωτισμένη καθοδήγηση των ακροδεξιών συμβούλων του κ. Σαμαρά.
 Δεν γνωρίζουν οι υπουργοί σας τι πολιτική υπηρετούν και χρειάζονται τις προτάσεις σας για να καταλάβουν ότι δεν υπηρετούν την κοινωνία αλλά αυτούς που τη ληστεύουν; Το ξέρουν αγαπητέ Βαγγέλη, όπως και εσείς γνωρίζετε τις δικές σας ευθύνες και γίνεστε συνένοχοι όσο ακόμα και τώρα συνεχίζετε να τους εκπροσωπείτε στο νομό μας. Όπως γνωρίζετε ότι στα μάτια του κόσμου έχει αποκαλυφθεί η σκληρή πραγματικότητα, δηλαδή, ποιοί τα φάγανε και ποιοί τον εξαπάτησαν και κουρέλιασαν τα όνειρά του. Το ξέρετε και εσείς αγαπητέ γραμματέα, ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε ως πολιτικό κόμμα κανένα τμήμα της κοινωνίας απλούστατα γιατί εξαπατήσατε τον κόσμο της αριστεράς ή κεντροαριστεράς ή σοσιαλιστικό (διάλεξε ο,τι όρο προτιμάτε), τον φτωχοποιήσατε, τον ισοπεδώσατε.
 Τον νεοφιλελευθερισμό και τον κόσμο των «αγορών» που με τον μανδύα των εκσυγχρονιστών υπηρέτησαν τα στελέχη σας,  τον εκφράζει σήμερα μια χαρά το αυθεντικό  κόμμα της αστικής –άρχουσας τάξης, η ΝΔ με την οποία συγκυβερνάτε και η οποία πολύ σύντομα θα σας εγκαταλείψει γιατί δεν θα σας χρειάζεται πια.
Η όψιμη αυτοκριτική αυτή την ώρα φαντάζει υποκριτική αφού αυτά που λέτε δεν τα λέτε φωναχτά, δεν καταγγέλλετε την πολιτική της κυβέρνησης, εξακολουθείτε να στηρίζετε την κυβέρνηση Σαμαρά, τις επιλογές της και ο,τι συμφέροντα εξυπηρετούν αυτές οι επιλογές. Θα γινόταν πιστευτές οι αντιρρήσεις σας αν εκφράζονταν έγκαιρα, καθαρά και φωναχτά και όχι ένας - ένας και κατ’ ιδίαν.  Μια καλή ευκαιρία θα ήταν να διαψεύσετε τις φήμες για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, φανερή είτε συγκεκαλυμμένη, στις περιφερειακές εκλογές ξανά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ  υπό τον «ανεξάρτητο» κύριο Μπακογιάννη, στην δική μας περιφέρεια αλλά και στις υπόλοιπες ανά την Ελλάδα περιφέρειες.
Τέλος, δεν μπορούμε να καταλάβουμε σαν γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, να σου είναι βολικότερο να προσπαθείς να αποδείξεις ότι και οι άλλοι είναι σαν εσάς, στην αδυναμία να υπερασπιστείς την πολιτική σας, πέρα από το γεγονός ότι φαίνεται πως παραμένεις αμετανόητος. Όταν «σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη δεν μπορείς  να λες, όλοι κλέβουν». Ίσως να είναι η τοπική εκδοχή του δόγματος «μαζί τα φάγαμε».
Εμείς καλούμε όσους δεν είναι συνένοχοι σε αυτό το φαγοπότι και όσους δεν αισθάνονται  συνυπεύθυνοι που κουρελιάστηκαν τα όνειρα τους και προδόθηκαν οι ελπίδες τους, να μην υποκύψουμε στην παθητικότητα και την μοιρολατρία, να συστρατευτούμε μαζί ξανά με όλο το λαό μας, όλοι όσοι ζούμε τον εφιάλτη της καταστροφής χωρίς ταλαντεύσεις και ψευτοδιλήμματα, να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.        
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ