Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές του Γυμνασίου Κερασοχωρίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς Δήμο Αγράφων

Είμαστε μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Κερασοχωρίου, ενός Σχολείου που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Αγράφων. Είμαστε έφηβοι που ζητούμε να απολαμβάνουμε τα βασικά αγαθά που δικαιούμαστε, όπως αυτό της παιδείας. Δυστυχώς, οι συνθήκες που επικρατούν από καιρό στο σχολείο μας δυσχεραίνουν το έργο της εκπαίδευσης και κάνουν εμάς τα παιδιά αλλά και τους καθηγητές μας να αισθανόμαστε απομονωμένοι και παραμελημένοι από μια αυτοδιοίκηση που αρνείται χαρακτηριστικά να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν σε σχέση με τους δημότες της.


Το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και οι δικαιολογίες των εσωτερικών προβλημάτων του Δήμου Αγράφων δεν μας ικανοποιούν και σίγουρα δεν επιλύουν τα προβλήματά τους. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με προβλήματα, όπου το κυριότερο όλων είναι η έλλειψη πετρελαίου. Τις μισές περίπου διδακτικές ώρες τις έχουμε περάσει μέσα σε παγωμένες αίθουσες χωρίς φυσικά να αποχωριζόμαστε τα μπουφάν, τα γάντια και τα κασκόλ. Ο μέσος αναγνώστης μπορεί να θεωρεί τα αναφερόμενα ως υπερβολές παιδιών που θέλουν απλά να γκρινιάζουν και να χάνουν τα μαθήματά τους.
Για το λόγο αυτό καλούμε τους δύσπιστους να έλθουν για μια μέρα σ΄ ένα σχολείο χωρίς θέρμανση, με φθαρμένες πόρτες, με σπασμένα παράθυρα και κυρίως μ΄ ένα Δήμο που σε κάθε έκκλησή μας για τουλάχιστον παροχή πετρελαίου απαντά ανεύθυνα μεταθέτοντας την ημερομηνία της προμήθειας του Σχολείου μας με πετρέλαιο θέρμανσης από εβδομάδα σε εβδομάδα και εκπαιδεύοντας τους υπαλλήλους του να μας κοροϊδεύουν προκλητικά και ανενδοίαστα.
Θα θέλατε τα δικά σας παιδιά να φοιτούν σ΄ ένα τέτοιο Σχολείο; Αν δεν έχουν από μόνοι τους οι εκάστοτε προύχοντες συνείδηση της πρόνοιας απέναντι στα παιδιά, τότε θα τους την επιβάλλουμε εμείς. Ελπίζουμε να είσαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια μας.

Το σύνολο των μαθητών 
του Γυμνασίου Λ.Τ. Κερασοχωρίου