Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Ως Κίνηση ματ, του Θοδωρή Μπαμπαλή, μπορεί να χαρακτηριστεί η μετακίνηση της Φεγγούλη στον Συνδυασμό του.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων, κάνοντας την απαιτούμενη προεργασία, παρενέβη την στιγμή που έπρεπε, δημιουργώντας νέα ισχυρά δεδομένα στον Συνδυασμό του.  Κάποιοι βέβαια λένε διάφορα γιατί έτσι βολεύονται. Όμως που ήταν όλοι αυτοί όταν η Φεγγούλη έθεσε υποψηφιότητα για αναπληρώτρια του Τάτση; Πόσους ψήφους έδωσε τότε στην διαδικασία εκλογής η ομάδα Τάτση στη Φεγγούλη; Πόσους έδωσαν οι λεγόμενοι Ανεξάρτητοι; Κανέναν. Πως λοιπόν  τώρα θα προσέγγιζαν την νεαρή Αντιδήμαρχο για να συνεργαστούν μαζί της; Πόσες φορές στην διάρκεια της θητείας της παρούσης Δημοτικής αρχής υπήρξε συνεργασία των προαναφερθέντων με την Φεγγούλη, σε σημαντικά μάλιστα θέματα για τον Δήμο; Και ενώ λοιπόν οι περισσότεροι σφύριζαν αδιάφοροι, ο Μπαμπαλής που λειτουργεί με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, πήρε μαζί του στην σπουδαία αυτή μάχη και την νεαρή Αντιδήμαρχο και ακολούθησαν και άλλοι, που έχουν κάνει πλέον τον Συνδυασμό του ως το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση.

*Πέρα όμως από τον Μπαμπαλή, που έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιό του, οι άλλοι υποψήφιοι ακόμη ψάχνονται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συγκροτήσουν και αυτοί τον δικό τους Συνδυασμό. Όμως αυτά που συνέβησαν τελευταία δημιουργούν προβληματισμό και φανερώνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Λέω για το σενάριο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες, που ήθελε κοινή κάθοδο στις εκλογές του Δημητρόπουλο με τον Μιχόπουλο, με άλλον επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο, ο οποίος όμως σε περίπτωση εκλογής θα παραιτούνταν και Δήμαρχος θα αναλάμβανε ο πρώτος σε ψήφους μεταξύ των δυο. Δεν θέλω να πω πολλά για την περίπτωση αυτή, όμως αν πράγματι έγινε κάτι τέτοιο, δεν βλέπω να φέρνει αποτέλεσμα. Εδώ θα μου πεις, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, θα κάνουν κάτι ανάλογο στον Δήμο Καρπενησίου. Άλλο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι πέριξ αυτών και άλλο η προαναφερθείσα κίνηση των δυο.

*Όπως όμως πληροφορήθηκα πριν λίγο, η εν λόγω κίνηση δεν θα περπατήσει καθότι ο Θύμιος έδειξε έντονα προβληματισμένος μετά την πρώτη κουβέντα που έγινε. Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, η συγχώνευση αυτή πάει για χάλασμα καθότι δεν περπατάει στον κόσμο και διότι υπήρξαν πολλές διαφοροποιήσεις που οδήγησαν  την υπόθεση σε αδιέξοδο. Πάντως αν ο Μιχόπουλος δεν προχωρήσει στην κίνηση αυτή, έχει έτοιμη άλλη λύση, που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

*Και δυο κουβέντες για τα γαλάζια αδέλφια μας, κει στο Καρπενήσι. Λοιπόν η ΝΟΔΕ, μετά από τόσα και τόσα συμβαίνοντα στον Δήμο Αγράφων, την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να παρέμβει προκειμένου να βρεθεί ο εκλεκτός γαλάζιος υποψήφιος στο πέρα Δήμο. Και ενώ συγκεντρώθηκαν όλα τα μεγάλα στελέχη στα Γραφεία και τέθηκε το θέμα επί τάπητος, μετά από πολύ κουβέντα αποτέλεσμα δεν βγήκε και άπαντες έφυγαν άπραγοι και χωρίς υποψήφιο Δήμαρχο. Όσον αφορά το παρασκήνιο και τι ειπώθηκε μεταξύ 3-4 στελεχών και μη, στο επόμενο φύλλο μας.
*Μεταξύ μας όμως αδέλφια, αν ήθελε η ΝΟΔΕ να δώσει λύση στο μείζον αυτό θέμα, θα την έδινε από καιρό προωθώντας το κατάλληλο πρόσωπο. Δυστυχώς για άλλη μια φορά όμως αποδεικνύετε οι κομματικοί μηχανισμοί αντί να προσφέρουν μπερδεύουν τις καταστάσεις.
*Νάτοι και οι Τάτσης, Αρβανίτης με τις επίσημες πλέον υποψηφιότητές τους για τον Δήμο Αγράφων. Όπως θα διαβάσετε και στις παρακείμενες σελίδες του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, μετά τους Μπαμπαλή, Δημητρόπουλο, Μιχόπουλο, οι επίσημοι πλέον υποψήφιοι ανέρχονται στους 5 και δεν αποκλείεται και 6ος. Μην ανησυχείτε όμως καθότι οι τελικοί υποψήφιοι, όπως σας το είχα ξαναπεί θα είναι δυο, άντε μετά βασάνων τρεις. Παραπάνω ούτε για πλάκα.  Το θέμα όμως που θα συζητηθεί ιδιαιτέρως με αυτές τις ανακοινώσεις – υποψηφιότητες θα βγει στις επόμενες μέρες και θα κάνει αίσθηση, καθότι ένας εξ αυτών θα προβεί σε γενναία κίνηση που θα κάνει μπαμ…

*Ψηφίζεις Μπακογιάννη σου βγαίνει Κουβέλης ,τι δε καταλαβαίνεις ? Με τον δικό του καυστικό τρόπο σχολίασε την επίσκεψη του εκλεκτού Υποψηφίου Περιφερειάρχη της ΔΗΜΑΡ Κώστα Χαϊνά στο Καρπενήσι, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Μπακόλας, κάνοντας λόγο για "θέατρο του παραλόγου" και  περί "αφοπλιστικής ειλικρίνειας".. Το σχόλιο του Μπακόλα έχει ως εξής.. "Και σε περιφερειακό επίπεδο το θέατρο του παραλόγου... Πάντως τους βγάζω το καπέλο είναι αφοπλιστικά ειλικρινείς. Αλίμονο αυτό έλειπε να μην συνεργαστεί ο υποψήφιος της ΝΔ με τον υποψήφιο της ΡΗΜΑΔ-ΔΗΜΑΡ, το αντίθετο θα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Άλλωστε υπάρχουν οικογενειακοί δεσμοί πια στην οικογένεια με τους "αριστερούς ψευτοπροοδευτικούς" του Κουβέλη ...

*Αδέλφια ψυχραιμία δεν ωφελούν τέτοιες ανταλλαγές και μάλιστα χρονιάρες μέρες. Εσείς ως εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είστε πιο σοβαροί στην συμπεριφορά σας. Δεν επιτρέπεται να φτάνετε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις που κάνουν ζημιά σε όλους. Ψυχραιμία λοιπόν και σύνεση για το καλό όλων.
*Μέχρι τις 20 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων που πλέον θα χορηγούνται ανά τρίμηνο. Αυτό προκύπτει από κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.  Σύμφωνα με την απόφαση το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός είκοσι ημερολογιακών ημερών.

*Στις 6 Απριλίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου με θέμα την ενημέρωση, ανοικτή τοποθέτηση, και περαιτέρω δράση στη σχεδιαζόμεη εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ (ανεμογεννητριών και μικρών υδροηλεκτρικών). Ήδη έχει αδειοδοτηθεί σε τελικό στάδιο η κορυφογραμμή Κοκκάλια – Γραμμένη Οξιά, η οποία ανά πάσα στιγμή πια, κινδυνεύει να χαθεί.
Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ευρυτανίας, για να σωθεί, χρειάζεται πια τη βοήθεια, τη συμμετοχή, τη παρουσία, και τη φωνή όλων μας. Την ημέρα αυτή θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί γιατί κάποιοι δουλεύουν πίσω από την πλάτη μας και ας κάνουν πως κόβονται για το μείζον αυτό θέμα.