Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών και τις ευρωεκλογές

2ος γύρος περιφερειακών εκλογών

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας και το επίσημο κομματικό όργανο στο Νομό μας, η Συντονιστική επιτροπή, για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών πιστοί στην ιδρυτική μας Διακήρυξη ενάντια σε πολιτικές υποτέλειας και παράδοσης του φυσικού πλούτου της Ευρυτανίας όσο και των περιουσιακών στοιχείων της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας αλλά και συνολικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της ηρωικής και ανυπότακτης Ρούμελης, έχουμε χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας να δηλώσουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, πως δεν στηρίζουμε την επίσημη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Συνδυασμού του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. 

Μιας πρότασης που βασίζεται στην παράδοση των κορυφογραμμών της Ευρυτανίας στις Ανεμογεννήτριες, την υφαρπαγή για ενεργειακούς και μόνο σκοπούς της λίμνης Κρεμαστών καταδικάζοντας την δυτική Ευρυτανία σε περαιτέρω εξαθλίωση.
Δεν συνυπογραφούμε την παράδοση του αστείρευτου πλούτου της Ευρυτανίας των Νερών μας στους μεγαλοκατασκευαστές επιχειρηματίες - μεγαλοεργολάβους, κάνοντας "πάρτι" μ’ ένα συνειδητά αλλοτριωμένο κομμάτι του τοπικού πληθυσμού, μετατρέποντας τους σε ηθικούς αυτουργούς και εκτελεστικό όργανο για όλα αυτά που έρχονται σε βάρος του συνόλου.

Αδυνατούμε να στηρίξουμε μια πρόταση η οποία προτίθεται να παραδώσει συνολικά την Στερεά Ελλάδα στους μεγαλοεργολάβους "φυτεύοντας" νέους σταθμούς διοδίων με αδιανόητα υψηλά κόστη διέλευσης, σε μια περιφέρεια που μαστίζεται από δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας και λουκέτων, καταλύοντας κάθε συνταγματική πρόβλεψη αλλά και θεμελιώδεις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ρητά και κατηγορηματικά προασπίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών. 

Ταυτοχρόνως οφείλουμε όμως να επισημάνουμε και την αδυναμία του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος που εναντιώνεται σε αυτές τις πολιτικές ώστε να προταθεί μια ομόψυχη εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης και ευημερίας για όλους και όχι για τους λίγους ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό σήμερα.

Κλείνοντας ενημερώνουμε πως η αποχή και το λευκό είναι συμμετοχή στην διαφαινόμενη παράδοση της Ευρυτανίας καθότι τα ποσοστά της αποχής άγγιξαν το 52% στις 18 Μαΐου ενώ την ίδια ώρα πούλμαν με κομματικό στρατό από το Σάββατο το βράδυ 17 Μαΐου 2014 διέσχιζαν το σύνολο της Ευρυτανικής γης. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας ως όφειλαν σας ενημέρωσαν για όσα έρχονται την προσεχή πενταετία στο Νομό μας και καλούμε τους συμπολίτες μας να πράξουν με γνώμονα το μέλλον της Ευρυτανίας και όχι της οικογενειοκρατίας ! 

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας

Ευρωπαϊκές Εκλογές

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να προσέλθουν στις 25 Μαΐου στις κάλπες με μόνη σκέψη την Ευρώπη των εθνών κρατών και όχι στην ομόσπονδη Ευρώπη των ολιγαρχιών και των ολιγοπωλίων.

Οι Ευρωπαϊκές εκλογές είναι εκλογές, όπου οι λαοί αποφασίζουν για τους εκπροσώπους τους σε μία συμμαχία των ίσων, όπως χτίστηκε η Ευρώπη και όπως μπήκε η Ελλάδα σε αυτή την οικογένεια μετά από τον μεγάλο αγώνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οραματιστών της Ευρώπης, μιας Ευρώπης της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Συναισθανόμενοι τις στιγμές που διέρχεται και θα διέλθει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές  η Πατρίδα μας, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προτείνει ένα πρόγραμμα με σύνεση και ανιδιοτέλεια που θα βάλει τους πυλώνες και τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί η ισχυρή Ελλάδα των επόμενων γενεών.

Καλούμε όλες τις Ευρυτάνισσες και όλους τους Ευρυτάνες απ’ άκρη σ’ άκρη αυτής της πολύτιμης γης να μην συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. Να ενωθούμε και να αποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν θα υπήρχε εάν οι πολίτες δεν ήταν δίπλα μας με ενθουσιασμό, πατριωτισμό και γενναιότητα.
Γεννηθήκαμε χωρίς να έχουμε κοντά μας διαφημιστικές εταιρείες, δεθήκαμε μεταξύ μας, άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους του παρελθόντος και επιβιώσαμε, κάνοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ το τέταρτο σε δύναμη Κίνημα που εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων.

Καταφέραμε να ενώσουμε ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους οι οποίοι έχουν ως αρχές τον πατριωτισμό, την Ελληνική σημαία και την ηθική στην πολιτική.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αποθηκεύσαμε τις αποφάσεις μας σε τραπεζίτες και χορηγούς και μετά τις 25 Μαΐου θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας και να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία και τα δίκαια μας ως ισότιμα μέλη και όχι ως επαίτες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανήκουμε στην Μεγάλη Ομάδα των Ευρωπαίων μεταρρυθμιστών και πιστεύουμε στην ενωμένη Ευρώπη των εθνών κρατών και απαιτούμε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από το μοναδικό εκλεγμένο όργανο από τους λαούς της Ευρώπης το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και όχι από τους τραπεζίτες και από τα διορισμένα εποπτικά τους όργανα όπως η Τρόικα.

Σας καλούμε λοιπόν να είστε παρόντες στο μεγάλο προσκλητήριο, προκειμένου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αποφασίσουμε ότι σε αυτές τις Ευρωεκλογές τον πρώτο ρόλο θα τον έχει η Ελλάδα, ο πολιτισμός, η ιστορία, απέναντι στη μάχη που δίνουν κάποιοι για να εξαφανίσουν τα έθνη – κράτη. 

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας