Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Ημέρα Σταδιοδρομίας» από το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Γρα.Σ.Ε.Π.) Γρανίτσας


Στο Γυμνάσιο-Τ.ΓΕ.Λ. Γρανίτσας θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά «Ημέρα Σταδιοδρομίας» την Πέμπτη 07 Απριλίου 2011 και ώρα 10:00 έως 13:30. Στην εκδήλωση, φορείς και επαγγελματίες θα ενημερώσουν τους νέους/νέες για διάφορα επαγγέλματα και προοπτικές σταδιοδρομίας, ενώ παράλληλα θα απαντήσουν σε ερωτήματα που τους απασχολούν, ώστε να τους βοηθήσουν στην μετέπειτα επιλογή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας κατά την μετάβασή τους από το σχολείο στην κοινωνία.
Το παρόν στην «Ημέρα Σταδιοδρομίας» θα δώσουν τα στελέχη του ΚΕΣΥΠ Καρπενησίου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωπος του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας από το παράρτημα Καρπενησίου, εκπρόσωπος από το ΕΠΑ.Λ. Δυτ. Φραγκίστας και εκλεκτοί ομιλητές διαφόρων επαγγελματικών κλάδων (ιατρός, φαρμακοποιός, οικονομολόγος κλπ).
Στο σχολείο μας φέτος πραγματοποιείται πρόγραμμα «Αγωγής Σταδιοδρομίας» που εφαρμόζει το Γρα.Σ.Ε.Π. Γυμνασίου Γρανίτσας, στο πλαίσιο του οποίου και οργανώνεται και η εκδήλωση. Το πρόγραμμα με τίτλο «Διευρύνω τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα…» σκοπό έχει να εξετάσουν οι μαθητές/τριες εναλλακτικές επαγγελματικές επιλογές τους πριν από την τελική τους απόφαση, σύμφωνα και με τις προσωπικές του επιδιώξεις και προσδοκίες καθώς και τις ευκαιρίες για τοπική ανάπτυξη.
Υπεύθυνος του Γρα.Σ.Ε.Π. Γυμνασίου Γρανίτσας και της εκδήλωσης είναι ο εκπαιδευτικός κ. Τρυφωνόπουλος Χρήστος.