Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Αγράφων για τη συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων


Με την παρακάτω επιστολή του ο Δημήτρης Τάτσης εκφράζει την αντίθεσή του στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας για την απόφαση να συγχωνευτούν τρείς σχολικές μονάδες στον Δήμο Αγράφων. Ο Δήμαρχος αναφέρει στην επιστολή του ότι η κατάργηση αυτών των σχολικών μονάδων στον ορεινό Δήμο Αγράφων θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της υπαίθρου και τον μαρασμό της τοπικής κοινωνίας και ζητά από την κ. Διαμαντοπούλου να επανεξετάσει επί το ορθότερο το θέμα αυτό δείχνοντας ευαισθησία στο δίκαιο αίτημα του Δήμου.
Η επιστολή του Δημ. Τάτση έχει ως εξής:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ


Κερασοχώρι 18/03/2011
Προς Κα. Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργό Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Επιστολή διαμαρτυρίας για την συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων».
Αξιότιμη κα. Υπουργέ
Η διαφαινόμενη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για τη συγχώνευση- κατάργηση σχολικών μονάδων, Κέδρων, Τοπολιάνων, Νέο Αργύριο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγράφων μας βρίσκει αντίθετους.
Η Πολιτεία πρέπει να έχει ως πρώτη προτεραιότητά της την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το κακό οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής μας και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτή σε μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της σχολικής περιόδου, πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία, εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων.
Επιπλέον, η κατάργηση σχολικών μονάδων στον ορεινό Δήμο Αγράφων θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της υπαίθρου και τον μαρασμό της τοπικής κοινωνίας.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε επί το ορθότερο δείχνοντας ευαισθησία στο δίκαιο αίτημά μας.

Με Εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δημήτριος Τάτσης