Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Δυσφορία προς τον Δήμο για την μη πρόσκληση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ στην Εκδήλωση στις Κορυσχάδες

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Νομού Ευρυτανίας με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με τη μη εκπροσώπηση του Κινήματος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες στις 22 Μαΐου 2011 θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα πραγματικά γεγονότα.



Ουδέποτε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προσεκλήθη στις εκδηλώσεις αυτές .Την Παρασκευή 20 Μαΐου η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής δέχτηκε τηλεφώνημα από τη σύμβουλο του Δημάρχου κ. Ευαγγελία Σοφρώνη από το οποίο ενημερώθηκε ότι είχε προσκληθεί στις εκδηλώσεις ο σ. Μιχάλης Καρχιμάκης γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και ενημέρωσε την κ. Σοφρώνη ότι δεν υπήρξε πρόσκληση προς τα όργανα του ΠΑΣΟΚ στο Νομό. Πρόσκληση, ούτε γραπτή αλλά ούτε και προφορική δεν υπήρξε ακόμη και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία . Προφανώς δεν ήταν σε γνώση μας τι θα έπραττε ο σ. Καρχιμάκης και για αυτό δεν ήταν αρμόδια η γραμματέας να απαντήσει στην κ. Σοφρώνη.

Για την ιστορία , από 1/1/2011 η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ευρυτανίας δεν έχει λάβει καμιά πρόσκληση από το Δήμο Καρπενησίου , ούτε καν για τα Δημοτικά Συμβούλια . Χαρακτηριστικό γεγονός για την πρακτική των προσκλήσεων που τηρείται από το Δήμο Καρπενησίου είναι ότι λίγες ώρες πριν από τον καθιερωμένο χορό του Δήμου Καρπενησίου για τις Αποκριές , πάλι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την ιδιαιτέρα γραμματέα του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Έλλη Καλύβα , κατά την οποία η κ. Καλύβα ενημέρωσε τη Γραμματέα της Ν.Ε ότι υπήρχε γραπτή πρόσκληση για το Χορό στα Γραφεία του Δήμου την οποία όμως έπρεπε η προσκεκλημένη να περάσει να παραλάβει.

Η τακτική αυτή μας ξένισε , διότι πάντα μέχρι τώρα η Ν.Ε λάμβανε κανονικά προσκλήσεις τόσο από τη Νομαρχία Ευρυτανίας όσο και από τους Καποδιστριακούς Δήμους για όλες τις εκδηλώσεις. Παρόλα αυτά ποτέ μέχρι τώρα δεν διατυπώσαμε δημόσια παράπονα για αυτή τη στάση του Δήμου , γιατί θεωρήσαμε , και με δεδομένη την απειρία των προσώπων που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, ότι «το σφάλλειν ανθρώπινο» .

Επειδή όμως πληροφορηθήκαμε από τα μέσα την απορία , αλλά και την ενδεχόμενη αγανάκτηση των φίλων και των μελών του κινήματος εξαιτίας του γεγονότος ότι η παράταξη που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και τίμησε έμπρακτα τους αγωνιστές της φάνηκε να απαξιώνει μια κορυφαία εκδήλωση τιμής θα θέλαμε να δώσουμε τις εξηγήσεις και την πραγματική ερμηνεία των γεγονότων. Τέλος την ίδια μέρα με την εκδήλωση στις Κορυσχάδες η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ν. Ευρυτανίας εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Γραμματέα σ. Χρήστο Κοζώρη στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου , αφού πάντα εκπροσωπούμαστε , εκεί βεβαίως που έχουμε προσκληθεί.


Για την Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευρυτανίας

Η Γραμματεάς

Καρφή Ελισάβετ