Tην Κυριακή που μας πέρασε, στα Σελλά είχαν εορτή., Τα Σελλά Ευρυτανίας προχώρησαν σε αδελφοποίηση με το ομώνυμο χωριό των Σελλών Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας. Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, εκπρόσωποι των Συλλόγων των δυο χωριών, για πρώτη φορά βρέθηκαν στο πανέμορφο χωριό του Δήμου Καρπενησίου, όπου είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν για την ιστορία των χωριών, τα ήθη και τα έθιμά τους.
Εδώ και καιρό ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Σελλαίων Τριφυλίας Ν. Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος, μετά από συντονισμένες κινήσεις, κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σελλών κ. Βασίλη Πεταρούδη και να προγραμματίσουν την επίσκεψη γνωριμίας.
Μετά από πρόσκληση του κ. Πεταρούδη, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία και Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Σελλαίων κ. Δημητρόπουλος, συνοδευόμενος και από κατοίκους του χωριού του, επισκέφθηκαν τα Σελλά Ευρυτανίας την περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου 2011.
Γύρω στις 11 π.μ κατέφθασε ένα πούλμαν 45 περίπου ατόμων για να γνωρίσουν το συνώνυμο χωριό της Ευρυτανίας. Ο Πρόεδρος κ. Πεταρούδης τους καλωσόρισε θερμά και στη συνέχεια τους προσκάλεσε στο άτυπο «τελετουργικό» της αδελφοποίησης των δύο χωριών. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημητρόπουλος με μία σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο χωριό τους, στον τρόπο ζωής των Σελλαίων, ενώ ταυτόχρονα προσκάλεσε τους Ευρυτάνες Σελλιώτες στην Μεσσηνία και ευχαρίστησε γι αυτή τη θερμή υποδοχή των Ευρυτάνων. Επίσης, μίλησε για τις εντυπώσεις που είχαν κατά τη διαδρομή τους προς τα Σελλά Ευρυτανίας, το μαγευτικό καταπράσινο τοπίο, τα βουνά, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν. Μεταξύ άλλων, στην ωραία αυτή συνάντηση, παρευρέθηκε και ο κ. Αθανάσιος Κοντογεώργος, πατέρας του πρώην Νομάρχη Ευρυτανίας, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του χωριού, ενημερώνοντας έτσι τους Σελλιώτες της Πελοποννήσου.
Τέλος, ο κ. Δημητρόπουλος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Πεταρούδη, ενώ ο ίδιος παρέλαβε κάποια βιβλία που αναφέρονται στα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας.
Αφού γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν δώρα κι ευχαρίστησαν τους Σελλιώτες Ευρυτανίας για αυτή τη συγκίνηση που ένιωσαν με την υποδοχή που τους έκαναν, ακολούθησε χορός και τραγούδι που δημιούργησε ωραίο κέφι σε όλους.
Σαν κι αυτή τη συνάντηση θα έπρεπε να γίνονται κι άλλες και συχνότερα έτσι ώστε να γνωρίζουμε καλύτερα την Ελλάδα αλλά και να μας δίνετε η ευκαιρία σε τέτοιες περιπτώσεις να ερχόμαστε ποιο κοντά με πολλούς ανθρώπους με τους οποίος μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις φιλίας και δημιουργίας αλλά και να ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες και αγαθά.
Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι πριν τον Καλλικράτη το χωριό Σελλά, ανήκε στην κοινότητα Τρυφίλας με έδρα το Ραφτόπουλο!!! Εδώ βλέπουμε πως τελικά υπάρχουν κι άλλα κοινά ανάμεσα στους δύο νομούς Μεσσηνίας – Ευρυτανίας και κυρίως σε ονομασίες τοπωνυμίων (Σελλά, Ραφτόπουλο κ.α.).