Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Οι νέοι εντοπίζουν τα προβλήματα και θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, στο Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαβούλευση των νέων, εκπροσώπων φορέων του τόπου μας και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)». Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ερευνητική ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία και ανέλαβε το συντονισμό της διαβούλευσης.



Στο Καρπενήσι, ήρθαν για το σκοπό αυτό ο συντονιστής της ερευνητικής ομάδας, επίκουρος καθηγητής Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης, η υπεύθυνη του προγράμματος, δρ. Διεθνών Σχέσεων Ευγενία Βαθάκου και τρεις φοιτητές-ερευνητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από την πλευρά των νέων, συμμετείχαν εκπρόσωποι αθλητικών σωματίων, του εμπορικού συλλόγου, του σωματείου καφετεριών, μπαρ και κέντρων διασκεδάσεως, του Συλλόγου Νέων για την Ευρυτανία και άλλων κοινωνικών φορέων του τόπου μας, ενώ από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιδήμαρχος, Κλεομένης Λάππας, οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου, δημοτικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Η ανεργία, οι υποδομές, το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, ήταν ορισμένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έθεσαν οι νέοι υπόψη του Δήμου, ενώ στη δεύτερη διαβούλευση, οι ομάδα θα αναζητήσει τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίστηκαν, με τη συμμετοχή των νέων.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: Η πρώτη διαβούλευση του προγράμματος υπήρξε αρκετά ενδιαφέρουσα. Είχαμε την ευκαιρία να εντοπίσουμε, με τη συμμετοχή των νέων, τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας και να αναζητήσουμε όλοι μαζί νέες ιδέες για την αντιμετώπισή τους. Η Δημοτική αρχή πιστεύει πολύ στις δυνατότητες των νέων και αναζητά συνεχώς τρόπους για την καλύτερη αξιοποίησή τους, προς όφελος του Δήμου. Η ερευνητική ομάδα, μας υπέδειξε μια πολύ χρήσιμη διαδικασία, κατά την οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τους νέους ανθρώπους και καταγράφοντας τις προτάσεις τους στο τέλος του προγράμματος, θα μας παραδώσει μία έκθεση η οποία θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για εμάς.