Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Περιβαλλοντική επίσκεψη στον Τόρνο από το ΚΠΕ

Το ΚΠΕ Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων υλοποίησε την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 περιβαλλοντική επίσκεψη στον Τόρνο Ευρυτανίας.

Έγιναν 2 στάσεις με αναφορά στα γεωλογικά φαινόμενα του Καρπενησιώτη, Πεζοπορία σε μέρος του μοναδικού δικτύου μονοπατιών που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι του χωριού, Επίσκεψη σε λαογραφικό Μουσείο, Επίδειξη λειτουργίας παραδοσιακού Υδρόμυλου. Δυστυχώς λόγω της βροχής αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε την πεζοπορική μας διαδρομή, άγγιξε όμως τις καρδιές μας η μοναδική, αγνή, χωρίς συμφέρον, φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι με ενδιαφέρον μας οδηγούσαν στα μονοπάτια που οι ίδιοι κατασκεύασαν και καθάρισαν.
Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί Γνωριμία με το Δασικό Περιβάλλον του Τυμφρηστού. Συγκεκριμένα θα γίνει επίσκεψη σε Δασικό Βοτανικό Κήπο, σε παλαιούς Μπαρουτόμυλους, στην πηγή του Αχιλλέα και Δραστηριότητες Δασικής αναψυχής και Κανόνες για την ασφαλή διαβίωση σε Βουνό στο Δασικό Χωριό Λιβαδάκι Τυμφρηστού.

Αναχώρηση: 11:00 πμ από το ΚΠΕ Καρπενησίου.

Επίσης την Κυριακή 5 Ιουνίου το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί αστροβραδιά στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου (παλαιά οδός Καρπενησίου – Αγίου Νικολάου). Θα γίνει μία αρχική γνωριμία αστέρων και αστερισμών με γυμνό οφθαλμό, θα ειπωθούν κάποια πρακτικά θέματα για τον έναστρο ουρανό και στη συνέχεια θα γίνει παρατήρηση των ουράνιων αντικειμένων με τηλεσκόπιο. Αναχώρηση: 9:00 μμ από το ΚΠΕ Καρπενησίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε κατευθείαν στο Προπονητικό Κέντρο στις 9:20 με 9:30 μμ.