Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις για το «λουκέτο» στο Τμήμα Ασφάλειας & Υγείας της Επιθεώρησης Εργασίας Ευρυτανίας

Την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κου Κέντρου,
για την πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να καταργήσει το Τμήμα Ασφαλείας και Υγείας της Επιθεώρησης Εργασίας Ευρυτανίας και να το συγχωνεύσει με αυτό της Φθιώτιδας με έδρα τη Λαμία.
Στην επιστολή τους προς τον κ. Γ. Κουτρουμάνη, το ΔΣ του Κέντρου μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει αυτή η συγχώνευση, γιατί η απόσταση της Λαμίας μέχρι τους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων είναι υπερβολικά μεγάλη ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς… Η έλλειψη ελέγχων στους χώρους δουλειάς, φοβόμαστε, θα έχει σαν αποτέλεσμα την έξαρση των Εργατικών Ατυχημάτων που τα τελευταία χρόνια είχαν σχεδόν μηδενιστεί».
Όλη η επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας έχει ως εξής:
Η Επιθεώρηση Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τα τελευταία δύο χρόνια είναι υποστελεχωμένη.
Οι Επιθεωρητές Εργασίας που υπηρετούν σ’ αυτή καταβάλλουν μεγάλες και αγωνιώδεις προσπάθειες να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορούμαστε την πρόθεση του Υπουργείου να καταργήσει το τμήμα Ασφάλειας και Υγείας και την συγχώνευση του με αυτό της Φθιώτιδας.
Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει αυτή η συγχώνευση, γιατί η απόσταση της Λαμίας μέχρι τους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων είναι υπερβολικά μεγάλη ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Ακόμα η ταλαιπωρία των πολιτών για κατάθεση δικαιολογητικών κλπ θα είναι πολύ μεγάλη.
Η έλλειψη ελέγχων στους χώρους δουλειάς, φοβόμαστε, θα έχει σαν αποτέλεσμα την έξαρση των Εργατικών Ατυχημάτων που τα τελευταία χρόνια είχαν σχεδόν μηδενιστεί.
Σας παρακαλούμε να μην προχωρήσετε στην κατάργηση του τμήματος Ασφαλείας και Υγείας και να φροντίσετε στην κατάργηση του τμήματος Ασφαλείας και Υγείας και να φροντίσετε για την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας του Καρπενησίου.