Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σπουδαίες μεταγραφές στο τοπικό μας πρωτάθλημα

Ο Σερπάνος στο Κεράσοβο
Στην πρώτη της χειμερινή μεταγραφή προχώρησε η ομάδα του Κερασόβου. Ενέταξε στο δυναμικό της τον έμπειρο επιθετικό Δημήτρη Σερπάνο, που άνηκε μέχρι πρόσφατα στα Άγραφα.
Στην προσπάθεια, που κάνει για παραμονή το συγκρότημα του Πάνου Βλάχου δυναμώνει αρκετά την προβληματική του επιθετική γραμμή. Χάρης στην ικανότητα του πολυσύνθετου Σερπάνου
το Κεράσοβο αναμένεται να παρουσιαστεί καλύτερο στις εναπομείναντες 4 αγωνιστικές.
Ο Δημήτρης Σερπάνος άρχισε την καριέρα του από την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα από τον ΠΑΣ Νεάπολης. Εν συνεχεία αγωνίστηκε για 9 χρόνια στον ΑΠΟΚ (1997-2006), κατακτώντας αρκετούς τίτλους (5 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα Ευρυτανίας) και συμμετέχοντας 4 σαιζόν στην Δ΄ Εθνική. Ήταν μάλιστα μέλος της «χρυσής» ομάδας του Παύλου Σερμπέση (1997-1998). Με το Βελούχι διακρίθηκε περισσότερο στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Το 2006 μεταγράφηκε στην Κρέντη, στην οποία έπαιξε μέχρι το 2010. Την τελευταία του σαιζόν είχε μάλιστα και τον ρόλο του προπονητή-παίχτη.
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο άνηκε στα Άγραφα. Φέτος είχε μόλις μια ολιγόλεπτη συμμετοχή απέναντι στον Απεραντιακό, καθώς ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού του από τον Απρίλιο του 2010, που του στέρησε την συμμετοχή στους τελικούς των play off ανόδου.
Να τονίσουμε ότι ο 40χρονος ποδοσφαιριστής είναι νοσηλευτής στο επάγγελμα και σε πολλά φετινά παιχνίδια εκτέλεση χρέη γιατρού αγώνα.
Τα στατιστικά του τα τελευταία χρόνια
Δημήτρης Σερπάνος (Επιθετικός, 40 ετών)
Περίοδος Ομάδα    Κατ.    Συμμ.    Γκολ
2002-2003 ΑΠΟΚ Βελούχι    Δ΄    3    0
2003-2004 ΑΠΟΚ Βελούχι    Α΄ ΕΠΣΕ    21    1
2004-2005 ΑΠΟΚ Βελούχι    Δ΄    4    0
2005-2006 ΑΠΟΚ Βελούχι    Α΄ ΕΠΣΕ    11    6
2006-2007    Κρέντη    Α΄ ΕΠΣΕ    17    10
2007-2008    Κρέντη    Α΄ ΕΠΣΕ    18    7
2008-2009    Κρέντη    Α΄ ΕΠΣΕ    11    9
2009-2010    Κρέντη    Α΄ ΕΠΣΕ    18    9
2010-2011    Άγραφα    Α΄ ΕΠΣΕ    16    4
2011-2012(Α΄)    Άγραφα    Α΄ ΕΠΣΕ    1    0

Ο Χρήστος Κατσίκας στον Κατσαντώνη.
Ο Καρδιτσιώτης ποδοσφαιριστής είναι γνωστός στο Ευρυτανικό κοινό από την περυσινή του θητεία στην Δ΄ Εθνική με τον Απεραντιακό (2010-2011), στον οποίο ήταν αρχηγός και ο καλύτερος και πιο σταθερός ποδοσφαιριστής του.
Το καλοκαίρι συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΚ, με τον οποίο έκανε προετοιμασία για 1,5 μήνα και ο προπονητής Παύλος Σερμπέσης στήριζε την άμυνα πάνω του. Ωστόσο ο διορισμός του εκπαιδευτικού στο επάγγελμα Κατσίκα στην Ανάφη Ν. Κυκλάδων οδήγησε στην αναγκαστική λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών, πριν καλά-καλά αρχίσει.
Ο ικανότατος σέντερ μπακ αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Απεραντιακό και αναμένεται να ενισχύσει τον Κατσαντώνη στους μετέπειτα κρίσιμους αγώνες των play off. Έχει πολυετή θητεία στην Δ΄ Εθνικής εκτός από τους Απεράντιους, με την Ανατολή Ιωαννίνων και με τον Α.Ο. Καρδίτσας

«Κιτρινόμαυρος» ο Νιγηριανός χαφ Τζέιμς Αλί
Άλλον έναν Νιγηριανό ποδοσφαιριστή μετά τον Εμμάνουελ Τζόνι,  ένταξε στο δυναμικό της η ομάδα του Αίολου. Πλέον υπάρχει Αφρικανική «παροικία» με την έλευση ενός νέους μέλους.  Πρόκειται για έναν 20χρονο κεντρικό χαφ (Αμυντικό και επιθετικό σαν δεκάρι), ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Α΄ Κατηγορία Σερρών και συγκεκριμένα στον Διγενή  Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ταχύτατο και άριστο χειριστή της μπάλας και επιπλέον λογίζεται ως «μικρός».

Ο Σ. Ντάλλας στην Φραγκίστα
Παίχτης της Φραγκίστας είναι ο Σωτήρης Ντάλλας. Ο 30χρονος αμυντικός αποκτήθηκε από την Κρέντη και αποτελεί το πρώτο χειμερινό απόκτημα της ομάδας του Βασίλη Παπαδήμου.
Φέτος δεν είχε κάποια συμμετοχή με την Κρέντη, στην οποία αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση ένα πέρασμα του από το Κεράσοβο.

Στη Μυρίκη Φλωράκης και Τριανταφυλλόπουλος  
Απόκτημα της Μυρίκης αποτελεί ο Λάμπρος Φλωράκης. Μεταγράφηκε στους «κόκκινους» από την Ποταμιά. Θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα του Βασίλη Φούκα, καθώς πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας, με εξαιρετικές ικανότητες με την μπάλα στα πόδια.
Ο 30χρονος Φλωράκης αναμένεται να βελτιώσει και άλλο το δημιουργικό κομμάτι της νέας του ομάδας, ενώ βρίσκει και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Είχε μια πολυετή θητεία στην Ποταμιά, με εξαίρεση ένα σύντομο πέρασμα ενός έτους από την Φραγκίστα. Παλαιότερα αγωνίστηκε και στον ΑΠΟΚ.
Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λάμπρου Φλωράκη η Μυρίκη απέκτησε άλλον έναν ικανό και έμπειρο ποδοσφαιριστή.
Πρόκειται για τον αμυντικό μέσο Βαγγέλη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος επιστρέφει στους «κόκκινους» ύστερα από 8 χρόνια, παίρνοντας μεταγραφή από τον ΑΠΟΚ. Στην Μυρίκη αγωνίστηκε την περίοδο 2003-2004 στην πρώτη της παρουσία στην Δ΄ κατηγορία, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ στην μοναδική εκτός έδρας νίκη των «κόκκινων» στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (1-0 επί της Χρυσαυγής Τρικάλων).

Στον Άγιο Προκόπιο ο Μόκκας
Η ομάδα του Δημήτρη Καραγιάννη απέκτησε τον έμπειρο φορ Κώστα Μόκκα, που τον τελευταίο 1,5 χρόνο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Αιτωλοκαρνανίας, φορώντας την φανέλα του Ατρόμητου Σπολαΐτας.
Ο Μόκκας είναι γνωστός στο Ευρυτανικό κοινό από την θητεία του στην Δόξα Ραπτοπούλου, που τον απέκτησε πριν 3 χρόνια από τον Πάλαιρο. Την περίοδο 2009-2010 πέτυχε 11 γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ στο τότε συγκρότημα του Βασίλη Παπαδήμου, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς των play off και χάνοντας τον τίτλο στον τρίτο τελικό από τον Απεραντιακό.

Πήρε και Γραβιά-Στερόπουλο ο Αίολος
 Στην απόκτηση άλλων δυο ελεύθερων ποδοσφαιριστών προχώρησε ο Αίολος, με τα χειμερινά μεταγραφικά του αποκτήματα να φτάνουν τα 5 συνολικά!.
Ελεύθερος αποκτήθηκε ο 16χρονος ταλαντούχος επιθετικός Γιώργος Γραβιάς, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στην Β΄ ΕΠΣΕ με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Σε 4 συμμετοχές πέτυχε 2 γκολ.
Στον Αίολο ανήκει και ο γκολκίπερ Γιάννης Στερόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε παλαιότερα με τα χρώματα του Εύρυτου, με τελευταία την σαιζόν 2004-05. Κάνει και αυτός την επανεγγραφή του στην ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου.