Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2010



Ανταμώθηκαν δίπλα στον “κοιμώμενο γίγαντα”

Δίπλα στον «κοιμώμενο γίγαντα» πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων.
Στη Σιβίστα του Δήμου Απεραντίων, δίπλα στην Λίμνη των Κρεμαστών και στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010, ανταμώθηκαν Ευρυτάνες από όλους τους δήμους του νομού, αλλά και από άλλες περιοχές στις οποίες διαμένουν, για να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί όπως γίνονταν τον παλιό καλό καιρό.
Μετά από ένα χρόνο αποχής και αδράνειας της Ομοσπονδίας λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΣ, έβαλε τα δυνατά του καταφέρνοντας να διοργανώσει ένα άψογο αντάμωμα, κερδίζοντας τα συγχαρητήρια όλων.
Η πρόεδρος της ΟΕΣ κ. Ελευθερία Φραγκάκη – Σταυροπούλου, τόνισε πως η Ομοσπονδία ενωμένη θα προχωρήσει μπροστά και ζήτησε τη βοήθεια όλων των φορέων για να φτάσει και πάλι η ΟΕΣ στο βάθρο που της ανήκει.
Αίσθηση προκάλεσαν τα σχόλια τόσο του Δημάρχου Καρπενησίου και Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Βασίλη Καραμπά, όσο και του πρώην Βουλευτή κ. Δημοσθένη Τσιαμάκη, που αφορούσαν τη Λίμνη των Κρεμαστών. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι δύο άνδρες, ο «κοιμώμενος γίγαντας» θα πρέπει να «ξυπνήσει» για να δώσει άλλη πνοή στον τόπο, και αυτό θα γίνει μόνο με τη ενεργή συνδρομή όλων των τοπικών αρχόντων και φορέων.
Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτ/νίας που κέρδισε το πιο λαμπρό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Να σημειωθεί ότι ο Πανευρυτανικός Σύλλογος μοίραζε δωρεάν ξυνόγαλο σε όσους βρέθηκαν στη Σιβίστα, οι οποίοι διασκέδασαν υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Τάκη Φουρλίγκα και του Πάνου Θεοδωρογιάννη.
Την κορυφαία αυτή εκδήλωση των πολιτιστικών συλλόγων της Ευρυτανίας τίμησαν με την παρουσία τους ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Απεραντίων Δημήτρης Τάτσης. Ο Νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, ο Γεν. Γραμματέας της Ν.Α. Ευρυτανίας Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Καρπενησίου Βασίλης Καραμπάς, οι Δήμαρχοι Αγράφων Χρήστος Μπούρας, Ασπροποτάμου Χρήστος Τριαντάφυλλος, Βίνιανης Νίκος Γεωργίου, Ποταμιάς Γιάννης Ίβρος, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Καρβέλης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου και πρώην Ν.Σ Ευρυτανίας Στάθης Τσούκαλος, ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων Δημοσθένης Τσιαμάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων Βαγγέλης Κατσιφός, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην Πρόεδροι της ΟΕΣ Βάσω Χαλκιά και Γιώργος Καββαδίας, καθώς και πρόεδροι πολλών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος Ευρυτάνων
ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ