Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Απέραντο εργοτάξιο ο Δήμος Φραγκίστας



Σε ένα απέραντο εργοτάξιο έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Φραγκίστας. Στα περισσότερα χωριά έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης σημαντικά έργα, τα οποία με την κατασκευή τους αναμένεται να αλλάξουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Τα έργα αυτά συνολικού Προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφορούν: 1. Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων ύψους 296.000,00 ευρώ, που προβλέπει κατασκευή πλατειών στον Άγιο Γεώργιο, στο Νεοχώρι και στο Παλαιοχώρι. Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο στον Άγιο Γεώργιο, ενώ οι πλατείες στα άλλα χωριά έχουν παραδοθεί για χρήση στους δημότες.
2. Διαμόρφωση – ανάδειξη οικιστικών Περιοχών Δήμου Φραγκίστας, προϋπολογισμού 425.000,00 ευρώ με έργα στην Αν. Φραγκίστα – Πάρκο Εκκλησίας, στον Μαραθιά – Πλατεία Μεσαίου Μαραθιά, στην Αν. Φραγκίστα – Χώρο Μπάσκετ & κούνιες μπροστά από το σχολείο. Όλα τα έργα αυτά έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
3. Εσωτερική Οδοποιία Δήμου Φραγκίστας, προϋπολογισμού 190,000,00 ευρώ. με ασφαλτοστρώσεις που έχουν ήδη γίνει σε Δυτ. Φραγκίστα, και Πάρκινγκ Ανατολικής Φραγκίστας
Με αφορμή τη σταδιακή ολοκλήρωση των συγκεκριμένων αυτών έργων και άλλων πολλών που έχουν ήδη κατασκευαστεί στα περισσότερα Δ.Δ. του Δήμου και για τα οποία είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή στο πρόγραμμά της, αλλά και των προσπαθειών διασφάλισης της συνέχειάς του στο νέο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα εξυγίανσης, εξοικονόμησης και ανάπτυξης κατά κοινή ομολογία μέχρι στιγμής έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο με προοπτικές ουσιαστικές για την περιοχή.
«Σήμερα, σε μια περίοδο που η χώρα κινδυνεύει στη δίνη της πιο βαθειάς και δομικής κρίσης που γνώρισε ποτέ σε περίοδο ειρήνης , που η απαισιοδοξία και η αβεβαιότητα πνίγει τα πάντα και το πολιτικό σύστημα βάλλεται από παντού και απαξιώνεται , ο απολογισμός και η παρουσίαση του έργου μας αποτελεί μια ισχυρή νότα αισιοδοξίας», μας δήλωσε ο Δήμαρχος Φραγκίστας. «Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και στην περίπτωση των τεχνικών έργων αποδεικνύουν ότι η δημοτική μας Αρχή άλλαξε και αλλάζει το Δήμο Φραγκίστας με έργο που βελτιώνει τη ζωή των πολιτών και κατοχυρώνει την ηγετική παρουσία του Δήμου στην Ελληνική περιφέρεια. Ο Δήμος Φραγκίστας αποτελεί το μεγάλο εγγυητή της προόδου στη νέα πραγματικότητα που φέρνει ο Καλλικράτης. Τώρα, το αναπτυξιακό περιβάλλον δεν είναι πια μια θεωρία χωρίς αντίκρισμα. Είναι μια νέα και αληθινή συνθήκη που διαμορφώσαμε όλοι μαζί και για την οποία μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι» κατέληξε στις δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο κ. Θωμάς Μπόνιας.