Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σαν να ήταν χθες... μετά από 40 χρόνια

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αποφοίτων ΣΤ’ Μικτού Γυμνασίου Καρπενησίου 1970, μετά από 40 χρόνια, στο Καρπενήσι το διήμερο Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου 2010.
Το πρόγραμμα τηρήθηκε όπως είχε σχεδιασθεί. Το μεσημέρι του Σαββάτου συνάντηση στο Λύκειο Καρπενησίου, εγγραφή των παρόντων, χτύπησε το κουδούνι, συγκέντρωση (όπως τότε μαθητές), προσευχή από τον συμμαθητή μας πατέρα Δαμασκηνό (Ι.Μ. Τατάρνας, κατά κόσμον Τσιάκα Ιωάννη), λίγα δευτερόλεπτα σιγής στη ΜΝΗΜΗ των απόντων συμμαθητών μας (Βασίλη Ντόβολου και Παναγιώτας Κεφαλά).
Στον προθάλαμο του Λυκείου, ακολούθως έγινε το καλοσώρισμα από τον έχοντα την έμπνευση και όλη την ευθύνη αυτής της συνάντησης Ηλία Παλαιοδημόπουλο, ο οποίος κάλεσε στο βήμα τον σημερινό Λυκειάρχη κ. Ζαγκότση Δημήτριο (συμμαθητή μας) ο οποίος αναφέρθηκε στα σημερινά εκπληκτικά επιτεύγματα του Λυκείου που συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα Λύκεια της Ελλάδος. Ακολούθως κλήθηκε στο βήμα ο «ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ» ο Γυμνασιάρχης μας το 1970 κύριος Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος χαιρέτισε της συνάντησή μας αναφέρθηκε στα παλιά δικά μας χρόνια και όπως αντιλαμβάνεστε η συγκίνηση χτύπησε κόκκινο, συνεχάρη τον σημερινό Λυκειάρχη για τα επιτεύγματα του Λυκείου. Επιδόθηκε σε κάδρο το αναμνηστικό της συνάντησης στον Γυμνασιάρχη μας κ. Βλάχο Παναγιώτη και στον οικοδεσπότη Λυκειάρχη κύριο Ζαγκότση Δημήτριο. Ακολούθησε αναμνηστική φωτογραφία στα σκαλιά του Λυκείου, ξενάγηση στους χώρους του Λυκείου και το μεσημεριανό πρόγραμμα έκλεισε με μικρή δεξίωση προσφορά του Λυκειάρχη.
Το απόγευμα αναχώρησε από την πλατεία το «ΣΧΟΛΙΚΟΝ» λεωφορείο του ΚΤΕΛ για τον Προυσό, όπου προσκυνήσαν την Παναγία, βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία και επιστρέψαν. Κατά τη διάρκεια της επιστορφής το ανέκδοτο και οι μιμήσεις πήγαν σύννεφο (γίναν και πάλι έστω για λίγο παιδιά).
Το βράδυ έγινε η συνεστίαση στο πολύ καλό κέντρο διασκέδασης «ΕΣΥ ΟΤΙ ΠΕΙΣ» με ζωντανή μουσική. Το γλέντι και το κέφι έφθασε στο κατακόρυφο και στο τέλος έξω από το κέντρο ρίξαμε τα βεγγαλικά μας.
Την επομένη (Κυριακή πρωί) έγινε η αποχαιρετιστήρια συνάντηση στο εκπληκτικό SALLON όπου χαλαρά πλέον μιλήσαν, ήπιαν τον καφέ τους και εκεί δόθηκαν τα αναμνηστικά της συνάντησης σε κάθε έναν ξεχωριστά.
Το αναμνηστικό της συνάντησης περιείχε:
•Όλα τα ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα όλων των συμμαθητών-τριών
•Το έντυπο αναμνηστικό της συνάντησης και
•Την μεγάλη αναμνηστική φωτογραφία της συνάντησης
Ο Λυκειάρχης Ζαγκότσης Δημήτριος έδωσε σε όλους από ένα DVD από την θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου Σχ. Έτους 2008-2009 «Τα παιδιά της χορωδίας».
Ο πατέρας Δαμασκηνός από ένα βιβλίο «Προσκύνημα στο Μοναστήρι της Τατάρνας» και η Δήμητρα Παπανίκα (συμμαθήτρια) από ένα ημερολόγιο 2010 του Συλλόγου «Ορθοδόξου Ιεραποστολής» και της ευχόμαστε ο Θεός να της δείξει υγεία και δύναμη στην προσφορά που κάνει εθελοντικά για τα παιδιά της Αφρικής.
Πιστεύουμε ότι τέτοια συνάντηση δεν έχει ξαναγίνει γι’ αυτό ρίξαμε στο τραπέζι η επόμενη εκδρομή να είναι στην Κωνσταντινούπολη μετά των συζύγων. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.
Παρόντες στη Συνάντηση κατά αλφαβητική σειρά
Γεωργάκης Νικόλαος, Γιαννόπουλος Αθανάσιος, Γιαννοπούλου Αγγελική, Ζαγκότσης Δημήτριος, Ζαχαροπούλου Ειρήνη, Θεοδωρογιάννης Ιωάννης, Καββαδία Αικατερίνη, Καραγιάννη Ευφροσύνη, Καρακώστας Κων/νος, Καραμέτας Κων/νος, Καρδαμπίκη Ελένη, Καρύδα Μαρία, Καστάνη Μαρία, Κατσαρή Μαρία, Κολοκώτσιου Μαρία, Κονδύλη Νίκη, Κορέντζελος Παντελής, Κούτρα Παναγιώτα, Λαμπίρης Στυλιανός, Μπακαές Κων/νος, Μπακογεώργος Ιωάννης, Μπαλωμένου Χρυσούλα, Νιαβή Αρετή, Νικολακοπύλου Αγαπούλα, Νικοπούλου Αικατερίνη, Ντουσίκου Βασιλική, Ντουσίκου Παρασκευή, Παλαιοδημόπουλος Ηλίας, Παπανίκα Δήμητρα, Σαξώνη Ήβη, Σταθοπούλου Ευπραξία, Σταθοπούλου Μαρία, Τριανταφύλλου Ελευθερία, Τσιάτσου Παναγιώτα, Τσιάκας Ιωάννης (πατήρ Δαμασκηνός), Τσιώκου Μαρία, Τσιώτα Ιφιγένεια, Χαντζόπουλος Κων/νος, Χρονόπουλος Ιωάννης