Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Με το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος για τον «Καλλικράτη», δηλαδή το 50%+1, θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς τα σενάρια για επιστροφή στο 42%, έστω, μόνο για την προσεχή αναμέτρηση δεν προχωρούν.
Σ’ αυτό κατατείνουν όλες οι πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών. Κι αυτό γιατί παρά τα όσα είπε ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη» μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρεθεί (τουλάχιστον στις ανεπίσημες επαφές, καθώς επίσημες δεν έγιναν) μέχρι στιγμής κοινός τόπος με τα κόμματα για επαναφορά είτε του 42% είτε για την εφαρμογή άλλου συστήματος.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με τη «νωπή» ρύθμιση του 50%+1 παρά τις αντιδράσεις που (συνεχίζουν να) υπάρχουν εντός του κυβερνώντος κόμματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένας από τους βασικούς πολέμιους του 50%+1 είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας.

Πάντως, ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από την αρχή υπέρμαχος του 50%+1 που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο γύρους την πλειοψηφία των εκλογικών αναμετρήσεων σε περιφέρειες και δήμους με το επιχείρημα ότι το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά και τώρα δεν μπορεί ανακόλουθος. Αποτέλεσμα, κάποιοι ήδη να περιμένουν στην γωνία τον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να του χρεώσουν τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι κύκλοι αυτοί εντός ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι το κόμμα στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμόσει τακτική συμμαχιών με αποτέλεσμα να χάσει πολλές εκλογικές μάχες στον β΄ γύρο, όπου όλοι θα είναι εναντίον του.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Και ενώ όλα δείχνουν ότι οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το 50%+1, κανένα νεότερο δεν έχουμε για τα πρόσωπα που θα κατεβάσει η θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος που συμμετείχε σε όλες τις μέχρι τώρα εσωκομματικές διεργασίες, το όλο θέμα βρίσκεται σε στασιμότητα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ανησυχία στις τάξεις των ψηφοφόρων του Κινήματος.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Οι ίδιες πάντως πηγές λένε ότι στον Δήμο Αγράφων, ασκούνται πιέσεις έτσι ώστε να κατέβει τελικά ο Κώστας Τσιγαρίδας, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, παρότι θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα πει όχι σε μια τέτοια κομματική πρόταση για να είναι υποψήφιος. Βέβαια ο πρώην Υπουργός, ως έμπειρος πολιτικός θα ζυγίσει πολύ καλά τα πράγματα και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει. Τελευταία ακούγεται όλο και πιο πολύ και το όνομα του Πολιτευτή Κώστα Μπουμπουρή, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι πιο συγκεκριμένο είτε από τον ίδιο είτε από το ΠΑΣΟΚ. Η περίπτωση της υποψηφιότητας του Δικηγόρου Κώστα Κουτσούμπα σε κεντρικό επίπεδο «παίζει» πολύ δυνατά, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο καθότι ο ίδιος , όπως δήλωσε σε στενό του κύκλο στην παρούσα χρονική στιγμή έχει άλλες προτεραιότητες (Επαγγελματικά και δεν θα ασχοληθεί με τα κοινά.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Εδώ όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο μας η ΝΕ ΠΑΣΟΚ, πρότεινε για υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Σταμάτη και για Αντιπεριφερειάρχη τον Βασίλη Καραμπά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αυτή δεν πολυάρεσε σε κορυφαία στελέχη του Κινήματος στο Καρπενήσι τα οποία στις επόμενες μέρες, όπως λέγετε θα εκφράσουν τις αντιδράσεις των στα πλαίσια της λειτουργίας του Οργάνου.
Τα στελέχη αυτά θεωρούν ότι ο Γιάννης Σταμάτης είναι πολύ καλή περίπτωση και μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, όμως ο Βασίλης Καραμπάς δεν παύει να είναι το πολύ δυνατό χαρτί για τον Δήμο Καρπενησίου και αυτό θα έπρεπε να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στις επόμενες μέρες που θα συνεδριάσει η ΝΕ, άλλα στελέχη ετοιμάζουν πρόταση, ΚΑΡΑΜΠΑΣ και ΣΤΑΜΑΤΗΣ να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο έτσι ώστε η επικράτηση να θεωρηθεί δεδομένη.

ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Οι υποψηφιότητες βρίσκονται σε στασιμότητα καθότι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι απορροφημένος με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, τις πιθανές διαρροές και έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Έτσι αντί για τις 10 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε αναφερθεί ως καταληκτική ημερομηνία για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, τώρα γίνεται λόγος για τέλη Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου, ή σ’ ένα χειρότερο για το ΠΑΣΟΚ σενάριο μετά την Έκθεση της Θεσσαλονίκης.