Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Χειροτονία του μοναχού Γεράσιμου Τσιρώνη σε διάκονο

Τελευταίως ο μοναχός Γεράσιμος εγκαταβίωνε στην Ι. Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, υπηρετώντας και προσευχόμενος αδιαλείπτως στην Παναγία. Φαίνεται η καταχωνιασμένη στις άγριες χαράδρες και στις απρόσιτες ρεματιές Χάρη της Παναγίας φεγγοβόλησε και στις ανεξερεύνητες αβύσσους της ψυχής τού μοναχού Γερασίμου, εκ Βράχας Ευρυτανίας.
Ο νέος μοναχός Γεράσιμος, πτυχιούχος της Θεολογίας, ταλαντούχος και με ζήλο, γέννημα και θρέμμα της Βράχας Ευρυτανίας με το ιστορικό μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, προς το οποίο και στρέφει ως ηλιοτρόπιο τη σκέψη του, ανατράφηκε από ευσεβείς γονείς και οδηγήθηκε από τον πολιό Ποιμενάρχη μας «ως θυσία ζώσα» τη Δευτέρα (28/6) στο θυσιαστήριο του Κυρίου, λαβών τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, με τη συγκατάθεση του οδηγητή του, του Ηγουμένου π. Χρυσοστόμου.
Οι συχνές χειροτονίες θεολόγων, εκλεκτών νέων και χαρισματούχων, αποτελούν ιδιαίτερη ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία και φανερώνουν το ανύστακτο ενδιαφέρον του Ποιμενάρχη μας για την ποιοτική αναβάθμιση του κλήρου και τον ευαγγελισμό του ποιμνίου του. Αποτελούν ακόμη και αποστομωτική απάντηση στους πολέμιους της Εκκλησίας και του Μοναχισμού, παράδειγμα προς μίμηση στους συνομιλήκους τους. Γιατί η αντιεκκλησιαστική και αντιμοναχική τελευταίως εκστρατεία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό τού ορθόδοξου λαού μας.
Είναι ιδιαίτερη ευλογία για τους νέους μας που, σε έναν αιώνα αντίχριστο και απατεώνα, θέτουν τον εαυτό τους στη διακονία της Εκκλησίας και θεωρούν μεγάλη τιμή τους να σηκώνουν «τον ονειδισμόν του Χριστού» στη σκολιά και διεστραμμένη γενιά μας.
Συγχαίροντες το νεοχειροτονηθέντα διάκονο, ευχόμεθα και προσευχόμεθα να καταστεί άξιος της υψηλής τιμής και κλήσεως του Θεού, τίμιο σκεύος της θείας Αυτού χάριτος. Αλλά θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και οι γονείς του, οι οποίοι έδωσαν έναν πανάξιο κληρικό στην Εκκλησία του Χριστού μας.

kostasmitsios@yahoo.gr