Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας


Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010, συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς με σκοπό την εκλογή νέου προεδρείου.
Η επιτροπή αποτελείται από 30 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων των Ελλήνων ομογενών, την προσπάθεια διατήρησης του φιλελληνισμού και της ελληνικής γλώσσας, κυρίως στις νέες γενιές ομογενών, την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και των εθνικών θεμάτων με τη συνεργασία και τη στήριξη των Ελλήνων Αποδήμων και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων των Ελλήνων της Διασποράς.
Αντικείμενο της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς είναι η διατήρηση και προαγωγή των σχέσεων και των δεσμών της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού με τον απανταχού Ελληνισμό, ο συντονισμός των δράσεων της Βουλής των Ελλήνων και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, η μελέτη των προβλημάτων των αποδήμων Ελλήνων, η προώθηση της επίλυσής τους, καθώς και η ενίσχυση των σχέσεων με τα ελληνικής καταγωγής μέλη άλλων κοινοβουλίων
Κατά την ψηφοφορία, πρόεδρος της επιτροπής εξελέγη ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, α' αντιπρόεδρος ο Σπύρος Ταλιαδούρος από τη ΝΔ, β΄αντιπρόεδρος ο Ι. Ζιώγας από το ΚΚΕ και Γραμματέας ο Ά. Γεωργιάδης από το ΛΑΟΣ.
Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι: Αράπογλου Χρυσή, Βαλυράκης Ιωσήφ, Βλατής Ιωάννης, Ζωίδης Νικόλαος, Καϊλή Ευδοξία-Εύα, Κουτμερίδης Ευστάθιος, Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας, Μπεντενιώτης Εμμανουήλ, Μπόλαρης Μάρκος, Παναρίτη Ελένη (Έλενα), Παντούλας Μιχαήλ, Περλεπέ Σηφουνάκη Αικατερίνη, Στασινός Παύλος, Στρατάκης Εμμανουήλ, Τσόκλη Μαρία (Μάγια), (από το ΠΑΣΟΚ), Καράογλου Θεόδωρος, Καρασμάνης Γεώργιος, Κασαπίδης Γεώργιος, Κοντός Αλέξανδρος, Λεονταρίδης Θεόφιλος, Μελάς Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Παπαδόπουλος Μιχάλης, (από την ΝΔ), Νικολαϊδου Βέρα (από το ΚΚΕ),, Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος (από το ΛΑΟΣ), Κουράκης (Τάσος) από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Επιτροπή θα συγκληθεί για τον συντονισμό των επόμενων δράσεών της, μετά την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο Καρπενήσι ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του συνδυασμού Δημοτική Ενωτική Κίνηση του υποψηφίου δημάρχου Καρπενησίου Βαγγέλη Καρφή, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο κ. Μαγκριώτης θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 13:30΄.
Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η Παλαιστινιακή Πρεσβεία οργανώνει εκδήλωση μνήμης και ευαισθητοποίησης για το δράμα του παλαιστινιακού λαού κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιθέσεων και βομβαρδισμών στη Γάζα τον Ιανουάριο του 2009. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί για να επιβραβευθεί και η ομάδα των γιατρών που συμμετείχε στην διεθνή ιατρική αποστολή στην εμπόλεμη ζώνη που είχε πραγματοποιηθεί τότε με πρωτοβουλία του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου. Στην αποστολή εκείνη, η οποία διάρκεσε μια εβδομάδα, συμμετείχε ενεργά και ο βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας