Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο υγείας και ευεξίας στο Συνεδριακό


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ήμερο σεμινάριο υγείας και ευεξίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής Creating HEALTH.
Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου το διήμερο Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010.
Η θεματολογία του σεμιναρίου χωριζόταν σε δύο μέρη. Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου συζητήθηκε το θέμα «Το Στρες της Κατάθλιψη: Πώς να μείνετε υγιείς και ευτυχισμένοι στη ζωή σας» και το Σάββατο το πολύ σημαντικό θέμα «Νίκη πάνω στον Καρκίνο».
Βασικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτη, Φυσίατρος- Νευροεπιστημών Ιατρικής & Νευροεπιστημών Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτο Νέας Ζωής.
Όσες και όσοι παρευρέθηκαν στο σεμινάριο έμειναν ικανοποιημένοι και χειροκρότησαν την πρωτοβουλία του Συλλόγου να πραγματοποιεί τέτοιες αξιέπαινες εκδηλώσεις για τα μέλη του και όχι μόνο.

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής
Το Ινστιτούτο Νέας Ζωής είναι ένα Διεθνές μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο / Οργανισμός επιστημονικού, εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής έχει την έδρα του στην Αθήνα (οδός Κομνηνών 35).
Βασικός σκοπός του είναι να φέρει κοντά γιατρούς, φυσίατρους, επιστήμονες από διάφορα πεδία και τομείς και απλούς ανθρώπους για ομαλή συνεργασία,
σε μια προσπάθεια προαγωγής
της υγείας, της ευεξίας, της έρευνας,
της έγκαιρης πρόληψης ασθενειών και εκφυλιστικών νόσων
και διάδοσης της ιατρικής γνώσης.
Πιο αναλυτικά, οι στόχοι του Ελληνικού Ινστιτούτου Νέας Ζωής είναι:
. Η συνεχής ενημέρωση, διαφώτιση και επιμόρφωση του κοινού και του ιατρικού κόσμου σε θέματα υγείας και πρόληψης διαφόρων ασθενειών και εκφυλιστικών νόσων.
Η ευαισθητοποίηση του συνόλου των πολιτών, ειδικών και μη, για τα οφέλη από την έγκαιρη πρόληψη, τη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και στάσεων ζωής και την προαγωγή του Ευ Ζην.
. Η δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων για την εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίων που αφορούν την υγιεινή ζωή του κάθε ατόμου και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, τόσο σε βιοχημικό όσο και στο ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.
Επίσης σχεδίων που να αφορούν τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών περιβάλλοντος, στην παραγωγή διατροφικών υλών με σωστές και έντιμες συνθήκες. Επίσης η έγκαιρη ενημέρωση του κοινού για πιθανούς κινδύνους από την απόκλιση από αυτές τις ασφαλείς διαγραμμίσεις.
. Η προστασία του ευρύτερου κοινού με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης μη επιστημονικά εμπεριστατωμένων θεραπευτικών αγωγών, οι οποίες μπορεί να θίγουν ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του.