Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κλεομένης Λάππας Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου:“Θα υπηρετήσω το τοπικό συμφέρον με έντονο το αίσθημα της ευθύνης από όποια θέση μου ανατεθεί”


Η εκλογή νέων και μάλιστα μορφωμένων ανθρώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ένα από τα σημαντικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των περασμένων Εκλογών. Πολλοί νέοι έθεσαν υποψηφιότητα και οι περισσότεροι εξ΄ αυτών εξελέγησαν, στέλνοντας ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις ότι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας τους ανήκει και αξίζει να τους εμπιστευόμαστε. Ένας τέτοιος φέρελπις νέος, που εντυπωσίασε με την επιτυχία του, αφού εκλέχτηκε 3ος σε ψήφους στον νέο Δήμο Καρπενησίου, με τον Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, είναι ο Κλεομένης Λάππας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Ο κ. Λάππας μίλησε μαζί μας για την επιτυχία του, το όραμά του αλλά και τους στόχους του μέσα από την ενασχόληση του με τα κοινά του τόπου. Για όλα αυτά στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Ένα μύνημά σας μέσα από τον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ
Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου, κάτι που επιδιώκω συνεχώς με κάθε τρόπο, με στόχο τη συλλογικότητα και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου και με ανέδειξαν σε Δημοτικό Σύμβουλο είναι μεγάλη και η ευθύνη απέναντί τους, ακόμα μεγαλύτερη. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κ. Μπακογιάννη, με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το μέλλον του τόπου, που με επέλεξε ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο. Τα προβλήματα του τόπου, είναι προβλήματα όλων και επομένως καλούμαστε και οφείλουμε όλοι μαζί, σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο, να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ποιο κομμάτι θες και μπορείς να αναλάβεις /πού μπορείς να προσφέρεις
Θα υπηρετήσω το τοπικό συμφέρον με έντονο το αίσθημα της ευθύνης από όποια θέση μου ανατεθεί, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών, αλλά και στην ανάγκη του τόπου για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής, αν μου δινόταν η ευκαιρία να προσφέρω και στον τομέα του αθλητισμού. Λόγω της ιδιότητάς μου ως αθλητή αλλά και ως καθηγητή Φυσικής Αγωγής με εργασιακή εμπειρία στην Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και στον ιδιωτικό τομέα των γυμναστηρίων και άλλων οργανισμών, έχω καθαρή εικόνα των προβλημάτων και των αναγκών και θεωρώ πως μπορώ να συμβάλλω στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλητισμού ως βασικού τομέα του πολιτισμού.
Πού οφείλεται η μεγάλη απήχηση που είχε στην τοπική κοινωνία ο Κώστας Μπακογιάννης
Ο κύριος Μπακογιάννης είναι ένα νέο πρόσωπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και επομένως άφθαρτος, πολλά υποσχόμενος με δυνατότητες που δεν περιορίζονται στα στενά περιθώρια της Ευρυτανίας και της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, στοιχείο απαραίτητο για να μπορέσει ο νέος Δήμος Καρπενησίου να ακουστεί, να διεκδικήσει και να προχωρήσει εμπρός. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξαν και οι παρακάτω παράγοντες:
- Πρόθεση ανανέωσης (απόψεων και αντιλήψεων)
- Υπερκομματικό ψηφοδέλτιο
- Υποστήριξη και προώθηση ενός επιμελώς καταρτισμένου Αναπτυξιακού Προγράμματος, πλήρως κοστολογημένου, προσαρμοσμένου στα δεδομένα και τις ανάγκες του νέου Δήμου Καρπενησίου.
Βεβαίως, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την προσωπικότητά του και το πλούσιο βιογραφικό του, αναφέρομαι στο αντικείμενο των σπουδών αλλά και στην επαγγελματική του εμπειρία. Θεωρώ πως είναι σημαντικό εκείνοι που θα βρεθούν επικεφαλής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να έχουν γερές βάσεις έτσι ώστε να οργανώσουν ένα σχέδιο δράσης, να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν και να εμπνεύσουν τους συνεργάτες τους με επιτυχία. Απαραίτητη είναι, βέβαια, και η εμπειρία του ιδίου του ατόμου, η οποία ενισχύεται συνεχώς από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν αλλά και των συνεργατών του σε συγκεκριμένους τομείς.

Ποιο μήνυμα στέλνει η εκλογή νέων ανθρώπων
Νέοι άνθρωποι εξελέγησαν. Στην προσπάθεια για ανανέωση, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και έστειλε το μήνυμά του. Η αρχή έγινε και το μήνυμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Στην πραγματοποίηση του κοινού οράματος για το μέλλον του Δήμου Καρπενησίου αλλά και της Ευρυτανίας, είναι απαραίτητος ο συνδυασμός γνώσης και εμπειρίας με νέες ιδέες, αποφασιστικότητα, διαφάνεια και ρεαλισμό.

Ποιος είναι κερδισμένος και ποιος νικημένος ύστερα από αυτή την εκλογική αναμέτρηση;
Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποφανθούμε ποιος είναι κερδισμένος και ποιος ηττημένος. Κερδισμένος θα είναι εκείνος που θα καταφέρει να αφήσει σημαντικό έργο πίσω του. Εκείνος που θα συμμετέχει ενεργά και με υπευθυνότητα στη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών και στην σταθερή, ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου. Ηττημένος θα είναι εκείνος που θα επιλέξει να μην συνεργαστεί προς μια κατεύθυνση με κοινούς στόχους και όραμα, με όλες του τις δυνάμεις, επιλέγοντας να αναλωθεί σε μικροπολιτικές, προώθηση πολιτικών γραμμών και εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν σχετίζονται με το κοινό καλό, σε μια εποχή μάλιστα που καθίσταται επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των ουσιαστικών προβλημάτων του τόπου. Καμιά ενέργεια δεν πρέπει να γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης, αν πρώτα δεν λάβουμε υπόψη τους παρακάτω παράγοντες :
-Ποιότητα ζωής των δημοτών
-Σεβασμό στον φυσικό πλούτο-προστασία του περιβάλλοντος
-Υγιής ανταγωνισμός (πρέπει να κοιτάζουμε με ευθύνη το αύριο καθώς το εφήμερο πάντα γκρεμίζεται και χάνεται)
-Συνεργασία και συναίνεση των τοπικών φορέων (σύλλογοι, εθελοντικοί οργανισμοί και οργανώσεις)
-Ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου Δήμου
-Διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και χρηματοδότησης έργων

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Κλεομένης Λάππας γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1976 και μεγάλωσε στο Καρπενήσι, όπου διαμένει μέχρι σήμερα,που γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1976 και μεγάλωσε στο Καρπενήσι, όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Κοινωνιολογία του Αθλητισμού. Πτυχίου Φυσικής Αγωγής και Επιστημών του Αθλητισμού. Πτυχίου Προπονητικής και Φοιτητής Μεταπτυχιακού στον Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων».
Εκπλήρωσε τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Έφεδρος Αξιωματικός στα Τεθωρακισμένα και στις Ειδικές Δυνάμεις.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Β/θμια και Γ/θμια Εκπαίδευση σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και στον ιδιωτικό τομέα σε γυμναστήρια και άλλους οργανισμούς.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε Έγκυρα επιστημονικά περιοδικά , όπως European Journal of Sport Sociology και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τις Επιστήμες του Αθλητισμού.