Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Μικρός Πρωθυπουργός» ο Θύμιος Σώκος Υπερπεριφερειάρχης Μακεδονίας - Θράκης ο πρώην Νομάρχης Αιτ/νιας και Ευρυτανίας


Ο μέχρι σήμερα Νομάρχης Αιτ/νιας Ευρυτάνας Θύμιος Σώκος είναι ο νέος Γ.Γ Γραμματέας Θεσσαλίας-Στερεάς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη,
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ποιοι θα είναι οι 7 Υπερπεριφερειάρχες-Διοικητές της χώρας, οι αποκαλούμενοι και «μικροί Πρωθυπουργοί»
Η επιλογή των Διοικητών ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Υπήρξε φυσικά η εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Ραγκούση, αλλά και έντονο παρασκήνιο, αφού μέχρι τελευταία στιγμή, πριν γίνουν οι τελικές επιλογές υπήρξαν πολλές αλλαγές στη λίστα των ονομάτων.
Σύμφωνα με τον Καλλικράτη συνιστώνται ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους οι εξής Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:


Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής,
η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Αττικής με έδρα την Αθήνα και Υπερπεριφερειάρχης διορίστηκε o μέχρι τώρα περιφερειάρχης Ηλίας Λιακόπουλος.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λάρισα και Υπερπεριφερειάρχης, ορίστηκε η Πόπη Γερακούδη.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα με Υπερπεριφερειάρχη την Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα την Πάτρα, με Υπερπεριφερειάρχη τον Καθηγητή Τάσο Αποστολόπουλο, πρώην επικεφαλής του Οργανωτικού του ΠαΣοΚ.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά, με Υπερπεριφερειάρχη τον Λαρισαίο Φώτη Χατζημιχάλη

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, με Υπερπεριφερειάρχη τον μέχρι τώρα Περιφερειάρχη Αθανάσιο Καρούντζο.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης,
η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη, με Υπερπεριφερειάρχη τον Ευθύμιο Σιώκο.