Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΟΞΑ – ΑΓΡΑΦΑ 0-2 Τεράστια νίκη με πολλαπλά οφέλη


Τεράστια νίκη, με πολλαπλά οφέλη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος σημείωσαν τα Άγραφα, επικρατώντας εκτός έδρας της Δόξας με σκορ 2-0. Οι Αγραφιώτες, μετά την ήττα από την Κρέντη, πήγαν στο Ραπτόπουλο αποφασισμένοι να επανέλθουν στις νίκες και το πέτυχαν στο ακέραιο. Ο Δημήτρης Αντωνίου έχοντας στην διάθεσή του τον Γουλέτα, ξεκίνησε τον αγώνα με σαφείς εντολές στους παίχτες του για πίεση και πρέσιγκ, προκειμένου να δημιουργηθούν οι φάσεις για ένα γρήγορο γκολ. Τα Άγραφα, με καλό στήσιμο και αγωνιστική πειθαρχία, πήραν τα ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να μπορούν να πετύχουν κάποιο γκολ, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι μετά τα πρώτα λεπτά της υπεροχής των Αγράφων, στην πορεία ισορρόπησαν τον αγώνα, δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις, χωρίς και αυτοί να μπορέσουν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, μπροστά στην εστία του Γ. Καλύβα.
Έτσι με το στείρο 0-0 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Με την έναρξη της επανάληψης, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού για την συνέχεια. Για ένα 10λεπτο η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική με αποτέλεσμα δυο φορές να φτάσουν κοντά στο γκολ, όμως τόσο ο Λ. Παπαδήμας στο 53΄, όσο και Κορέντζελος στο 58΄ δεν βρήκαν στόχο.
Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 60΄ ο Σερπάνος έχασε καλή ευκαιρία να στείλει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Ρεσίτη και στο 68΄, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα, καταλογίζοντας πέναλτι επειδή η μπάλα βρήκε το χέρι του νεοαποκτηθέντος Άκη Ανδρεάκη μέσα στην περιοχή της Δόξας. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γουλέτας, ο οποίος με άψογο τρόπο άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.
Και ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι διακδικώντας την ισοφάριση, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κώστας Καλύβας, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο το λάθος των αμυντικών της Δόξας, πλάσαρε υποδειγματικά τον Ρεσίτη διαμορφώνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 0-2.
Διακρίθηκαν από τους νικητές, οι Κ. Καλύβας, που σημείωσε ένα εντυπωσιακό τέρμα, Β. Γατής, Π. Ζωχάκης και Α. Κατής. Πολύ καλός για τους γηπεδούχους, ο Λ. Γούλας, που δεν πήρε μπάλες στην επίθεση, ενώ θετικό ήταν το ντεπούντο του Άκη Ανδρεάκη, που όμως στάθηκε άτυχος στην φάση του πέναλτι.
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Κώστα Αναγνώστου. Η συμμετοχή τέτοιων διαιτητών στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, αναβαθμίζει το τοπικό μας ποδόσφαιρο και δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο και στο χώρο της διαιτησίας. Με τέτοιες διαιτησίες και την λειτουργία Σχολής διαιτησίας από την ΕΠΣ πολλά καλά μπορεί να π[ερημώνουμε.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

13΄ Πλασέ του Κ. Καλύβα άουτ
15΄ Δυνατό σουτ του Μάρκη άουτ
21΄ Σουτ του Παππά μέσα από την περιοχή σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών των Αγράφων
33΄Μόνος του ο Παππάς, έχασε το κοντρόλ σε αντεπίθεση των γηπεδούχων
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
53΄ Τεχνικό σουτ του Λ. Παπαδήμα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καλύβας
58΄ Σουτ του Κορέντζελου έφυγε άουτ
60΄ Κεφαλιά του Σερπάνου λίγο άουτ
66΄Δυνατό σουτ του Τύμπα άουτ
68΄ Ο Γουλέτας με υπέροχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ 0-1
76΄ Ο Κ. Καλύβας μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων με εκπληκτικό πλασέ 0-2.
84΄ Δυνατό σουτ του Τύμπα μπλόκαρε ο Καλύβας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΔΟΞΑ:ΡΕΣΙΤΗΣ, ΜΥΡΙΣΙΩΤΗΣ, ΤΣΙΑΜΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΚΗΣ, ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ, Σ. ΓΟΥΛΑΣ, Λ. ΓΟΥΛΑΣ, Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΠΑΠΠΑΣ, ΤΥΜΠΑΣ, ΝΤΖΙΜΑΣ.
ΑΓΡΑΦΑ: ΚΑΛΥΒΑΣ, ΖΩΧΑΚΗΣ, ΠΑΤΡΩΝΗΣ, Η. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, ΗΛΙΑΔΗΣ, ΚΑΤΗΣ, Π.ΜΑΡΚΗΣ, Β. ΓΑΤΗΣ, Δ. ΣΕΡΠΑΝΟΣ, ΓΟΥΛΕΤΑΣ, Κ. ΚΑΛΥΒΑΣ.