Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Π.Α.Σ.Κ.Ε.)- ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ «ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ»


«ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ»

Την Τετάρτη 12 Γενάρη 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Πανελλαδική συνάντηση κορυφαίων Συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ σε επίπεδο Γραμματέων Νομών Προέδρων Εργα/κων Κέντρων και Ομοσπονδιών.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε για την Ευρυτανία ο Πρόεδρος του Εργατ/κου Κέντρου και Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Ευρυτανίας Κώστας Χούπας.
Με κεντρικό σύνθημα «ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΡΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» συντάχθηκε και υπογράφθηκε και από τους 102 παρευρισκόμενους, διακήρυξη με την οποία αποκηρύσσετε η Κυβερνητική Πολιτική.
• Ασκείτε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και την οικονομική πολιτική που υπαγορεύει το μνημόνιο και υλοποιεί η κυβέρνηση υποτακτικά.
• Δηλώνεται η αντίθεση όλων στα μέτρα που λαμβάνονται για μισθούς, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό.
• Απαιτείτε η παραδειγματική τιμωρία και δήμευση της περιουσίας όλων όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν.
• Επαναβεβαιώνετε η αυτόνομη λειτουργία και πρακτική της ΠΑΣΚΕ και η μοναδική δέσμευσή της για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μισθωτής εργασίας, των ανέργων και των συνταξιούχων.
Η ασκούμενη πολιτική δεν έχει «καμία σχέση με τις αξίες» του ΠΑΣΟΚ.
Η αντιμνημονική θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι «Φαρισαϊσμός».
Τα αριστερά κόμματα κινούνται μεταξύ της «σύγχυσης» και της «αμηχανίας».

Ο Γ. Γραμματέας ΠΑΣΚΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Κώστας Χούπας