Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κάηκε το πελεκούδι στον χορό των Μαραθιωτών


Βγήκε Αντώνης στ' Άγραφα, βγήκε στο Καρπενήσι, για να μαζέψει φίλους του, καλά του παλικάρια.
Τα μάζεψε, τα σύνταξε, τα πήγε στις “ΝΕΦΕΛΕΣ” για να γλεντήσουνε μαζί μέχρι την άλλη μέρα ...


Πιστοί στο ραντεβού τους με την παράδοση, για ακόμα μια χρονιά οι Μαραθιώτες συναντήθηκαν στον καθιερωμένο πλέον ετήσιο χορό τους και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε ο Σύλλογος των Απανταχού Μαραθιωτών Αγράφων Ευρυτανίας.
Ο ακούραστος πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ταξιάρχης Σβερώνης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να προσφέρει μέσω του Συλλόγου για τον τόπο του και να αφήσει πίσω του κληρονομιά για την γενιά που έρχεται, διοργάνωσε μια άριστη εκδήλωση, όπως σχολίασαν χαρακτηριστικά οι παρευρισκόμενοι σ’ αυτήν.
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 στο κέντρο «Νεφέλες» στο Καρπενήσι, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ευυρτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Θύμιος Μιχόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων κ. Χρήστος Μπούρας, ο πολιτευτής κ. Κώστας Μπουμπουρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σύχνικου κ. Βασίλης Κολοκώτσιος, πολλοί Μαραθιώτες και Αγραφώτιες, καθώς και αρκετοί φίλοι του Συλλόγου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ταξιάρχης Δ. Σβερώνης, ενώ μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου, το λόγο πήραν οι επίσημοι προσκεκλημένοι για ένα σύντομο χαιρετισμό.
Ο π. Θεοφάνης Καλύβας ευλόγησε τη βασιλόπιτα και στη συνέχεια το χορευτικό του Συλλόγου με χοροδιδάσκαλο το Σωτήρη Ντόκα, έκλεψε τις εντυπώσεις με τις εκπληκτικές του φιγούρες και με τη λεβεντιά που χόρεψαν τα παραδοσιακά μας τραγούδια.
Τη σκυτάλη της διασκέδασης πήραν ο γνωστός κλαρινίστας Γιώργος Διαμάντης και ο σπουδαίος ερμηνευτής Νίκος Μπουμπουρής με την ορχήστρα τους, οι οποίοι διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.