Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Αλλαγές στην λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΔΕ για συλλογή στοιχείων που αφορά ποσότητα πετρελαίου στη Φουρνά


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Ο Δήμος Καρπενησίου στα πλαίσια της προσπάθειας για καλύτερη παροχή υπηρεσιών από τη Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας.
Πρώτον, η Δημοτική Αστυνομία θα είναι παρούσα τα απογεύματα, σε ώρες αιχμής.
Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αστυνομία θα είναι παρούσα τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Οι εν λόγω αλλαγές προσδιορίστηκαν με γνώμονα όχι την εισπρακτική λογική αλλά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών μας καθώς επίσης και την καλύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση τους».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ
Η προώθηση θεσμών και δράσεων που αφορούν τη νεολαία είναι προτεραιότητα για το Δήμο Καρπενησίου. Ταυτόχρονα, η τόνωση της τοπικής αγοράς και η ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας αποτελούν για εμάς αναγκαία προϋπόθεση ανάπτυξης. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιβάλλει όσο ποτέ άλλοτε τη συνεργασία όλων μας έτσι ώστε να καταστήσουμε την αγορά μας ανταγωνιστική και να βελτιώσουμε την ποιότητα των τουριστικών μας υπηρεσιών.
Ένας από τους θεσμούς που συνδυάζει τα παραπάνω είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, η οποία προωθείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση της Κάρτας Νέων (European Youth Card Association, EYCA).
Με την κάρτα αυτή κάθε νέος μπορεί να απολαμβάνει ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 άλλες χώρες. Πάνω από 4.000.000 νέοι στην Ευρώπη χρησιμοποιούν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και απολαμβάνουν περισσότερες από 100.000 προσφορές που του παρέχουν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις-εταιρείες.
O κάτοχός επιδεικνύει την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και έχει ειδική έκπτωση σε προϊόντα, εισιτήρια και υπηρεσίες όπως για παράδειγμα:
Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
Καταστήματα: ρούχων, οπτικά, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club.
Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ΙΕΚ, σεμινάρια πληροφορικής.
Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
Ο Δήμος Καρπενησίου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς επίσης και όλους τους ιδιοκτήτες γραφείων παροχής υπηρεσιών (φοροτεχνικοί, εναλλακτικός τουρισμός κτλ) να παραβρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε : «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεση μας προκειμένου να ενισχύσουμε την τοπική αγορά. Επενδύουμε σε δράσεις που συμβάλουν στην αύξηση της κίνησης της αγοράς μας και ταυτόχρονα καθιστούν το Δήμο μας ελκυστικό προορισμό για όλους. Η Κάρτα Νέων εκτός αυτού, παρέχει προνόμια σε μια πολύ σημαντική πληθυσμιακή ομάδα, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες όχι μόνο στους νέους που διαμένουν στο Δήμο μας αλλά και στους φοιτητές και επισκέπτες του Νομού μας. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να παραβρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση της Δευτέρας. Η συμβολή τους στο εγχείρημα αυτό είναι σημαντική για όλους μας».

ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου αποφάσισε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να γίνει συλλογή στοιχείων για τη διαπίστωση της τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος που αφορά την ποσότητα πετρελαίου που βρέθηκε σε Δημοτική Δεξαμενή στον Φουρνά, σε σχέση με την προμήθεια, τα αποθέματα που υπήρχαν και τις σχετικές κινήσεις που καλύφθηκαν με την ποσότητα αυτή. Στα πλαίσια της ανωτέρω ΕΔΕ θα γίνει η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες τελέσθηκε τυχόν παράπτωμα και προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται.