Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ από τον Βαγγέλη Καρφή


Αγαπητοί Δημότες,
Με την παρούσα επιστολή εγκαινιάζουμε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας, μέσα από τις τρεις εβδομαδιαίες εφημερίδες της περιοχής μας, για τα πεπραγμένα του Δήμου, τηρώντας και μείς ως αντιπολίτευση τις επιταγές του «Καλλικράτη» για διαφάνεια και χρηστή διαχείριση.

17 Γενάρη 2011 και η νέα δημοτική αρχή άρχισε να δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα σκοπιμότητας και άνισης μεταχείρισης των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων Ευρυτάνων επιστημόνων που κυνηγούν το όνειρο εν μέσω οικονομικής κρίσης. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν στις εφημερίδες από τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Μπακογιάννη, τα ονόματα τριών ειδικών συμβούλων που κατά το νόμο έχει το δικαίωμα να προσλάβει ο Δήμαρχος πέρα από την γνώμη της αντιπολίτευσης και ήδη τα παιδιά αυτά έχουν αναλάβει υπηρεσία στο Δήμο αφού καθημερινά εκεί τους συναντάμε. Μετά από αυτή την ουσιαστική πρόσληψη των τριών συμβούλων ο κ. Δήμαρχος είχε την απερισκεψία να υποβαθμίσει τη νοημοσύνη του μέσου Ευρυτάνα αφού επίσης δια του τύπου εξέδωσε προκήρυξη για κατάθεση δικαιολογητικών από υποψήφιους για τις τρεις θέσεις των συμβούλων στο Δήμο Καρπενησίου. Τώρα το ποιοι θα επιλεγούν τελικά για ειδικοί σύμβουλοι στο Δήμο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά το γνωρίζουν όσοι τουλάχιστον μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά.
Το ζήτημα όμως έχει και συνέχεια, 17 Γενάρη 2011, ημέρα συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και το τελευταίο θέμα συζήτησης ήταν : Θέμα 4. «Κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την άμεση και ορθή προσαρμογή του Δήμου Καρπενησίου στις διατάξεις του Καλλικράτη».
Πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε όταν λάβαμε την πρόσκληση στα χέρια μας και σε διευκρινήσεις για το θέμα που εγώ προσωπικά ζήτησα σε επίσκεψή μου στο Δημαρχείο δεν έλαβα απάντηση από κανένα ούτε καν από το Δήμαρχο (άφησα στην γραμματέα του μήνυμα να με ενημερώσει για το θέμα).
Συνέχεια, 17 Γενάρη 2011, τέταρτο θέμα και ο Δήμαρχος μας ανακοινώνει ότι θα πρέπει να καταρτίσουμε τους όρους διακήρυξης ως Οικονομική Επιτροπή για να προσλάβουμε τεχνικοοικονομικό σύμβουλο για την υλοποίηση του Καλλικράτη με ετήσια οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο 60.000 ευρώ.
Στη συνέχεια τόσο εγώ όσο και ο κ. Παπαδόπουλος που συμμετέχουμε από τον συνδυασμό μας στην Επιτροπή, αναρωτηθήκαμε στην εισήγησή μας πόσους ακόμα συνεργάτες να προσλάβει ο Δήμος αφού ήδη ουσιαστικά έχει προσλάβει τρεις συμβούλους ένα γενικό γραμματέα και μια ιδιαιτέρα γραμματέα. Εξάλλου πολλές από τις υπηρεσίες που θα αναλάβει υποτίθεται ο νέος σύμβουλος – τεχνικοοικονομικό γραφείο, μπορούν να παρασχεθούν τόσο από το κατά την άποψή μας άψογα καταρτισμένο προσωπικό του Δήμου όσο θεωρούμε και από τον υπό πρόσληψη Γενικό Γραμματέα και τους τρεις ειδικούς συμβούλους που ήδη έχουν προσληφθεί.
Πέρα από την άρνησή μας στηρίξαμε την άποψη ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει λόγω της σοβαρότητάς του να παραπεμθεί για απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με συγκεκριμένη διάταξη του Καλλικράτη (παρ. 4 άρθρο 72 Ν 3852/2010) αλλά και για να ενημερωθούν και να εκφράσουν άποψη όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Στη συνέχεια και μπροστά στον κίνδυνο να μεταφερθεί το θέμα στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου και να έχει παραπέρα δημοσιότητα, ο κ. Δήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής με μια πραγματικά ζηλευτή και αστραπιαία κίνηση έκλεισε το θέμα το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αφού βέβαια μειοψηφήσαμε ως μέλη της αντιπολίτευσης.
Τα συμπεράσματα δικά σας, εμείς εκείνο που είμαστε υποχρεωμένοι και δεσμευόμαστε να κάνουμε με θρησκευτική ευλάβεια πέρα από το να ασκούμε με βάση τον ορθολογισμό τα καθήκοντά μας στα συλλογικά όργανα του Δήμου, είναι η ενημέρωση για τα πεπραγμένα στο Δήμο Καρπενησίου. Προς το παρόν αναμένουμε να κατακαθίσει ας μου επιτραπεί η έκφραση «ο κουρνιαχτός των προσλήψεων» και θα ζητήσουμε συγκεκριμένα στοιχεία σε ότι αφορά το συνολικό ετήσιο κόστος τους.

Ο επικεφαλής
της μείζονος αντιπολίτευσης
στο Δήμο Καρπενησίου.
Βαγγέλης Καρφής