Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ευρυτανική εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά γήπεδα Η Ντίνα Μπουμπουρή ρέφερι υψηλού επιπέδου στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών

Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών σφύριξε η ευρυτανικής καταγωγής ρέφερι Ντίνα Μπουμπουρή.
Η κ. Μπουμπουρή διακρίθηκε μεταξύ πολλών γυναικών συναδέλφων της και με το σπαθί της διεκδίκησε και πήρε μια θέση στα προημιτελικά του Πρωταθλήματος, ενώ τα σχόλια που έλαβε από τους παρατηρητές των αγώνων ήταν διθυραμβικά, και ο χαρακτηρισμός που επικρατούσε στις εκθέσεις των, ήταν μόνο μία λέξη ΤΑΛΕΝΤΟ.

Η προημιτελική φάση του Πρωταθλήματος διεξήχθη στη Τσεχία από τις 8 – 16 Απριλίου, και συνολικά συμμετείχαν 16 ομάδες. Οι ομάδες χωρίζονταν σε τέσσερα γκρουπ και η κ. Μπουμπουρή σφύριξε στο Β’ γκρουπ, όπου αγωνίζονταν οι εξής ομάδες: Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Βέλγιο.
Πιο αναλυτικά, η κ. Μπουμπουρή αγωνίστηκε σε 3 αγώνες, σε 2 σφύριξε, ενώ στον 1 ήταν η 4η Διαιτητής. Το Σάββατο 9 Απριλίου διεξήχθη ο αγώνας Ιταλία – Τσεχία, όπου έληξε ισόπαλο 1-1 και η κ. Μπουμπουρή εκτέλεσε καθήκοντα 4ου διαιτητή. Τη Δευτέρα 11 Απριλίου διεξήχθη ο αγώνας Ισπανία – Ιταλία με τους γηπεδούχους να επιβάλλονται με 6-1 των Ιταλίδων και την Πέμπτη 14 Απριλίου διεξήχθη ο αγώνας Βέλγιο – Ιταλία, ο οποίος έληξε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με την κ. Μπουμπουρή να διευθύνει με μεγάλη επιτυχία τους αγώνες αυτούς.
Για την ιστορία να σημειωθεί πως από το Α’ γκρουπ πέρασε η Γερμανία, από το Β’ γκρουπ η Ισπανία. Οι αγώνες δεν έχουν ακόμα διεξαχθεί στα γκρουπ Γ’ και Δ’ και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα πάνε στα ημιτελικά. 
Το διάστημα από 11έως 13 Μαΐου 2011, η κ. Μπουμπουρή θα συμμετάσχει σε Σεμινάριο Διαιτησίας που θα γίνει στη Νιων της Ελβετίας, θα εξεταστεί σε αγωνιστικά τεστ της FIFA, καθαρά για τυπικούς λόγους, και τον Ιούνιου θα σφυρίξει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών.
Αξίζει δε να σημειωθεί, πως η κ. Μπουμπουρή και άλλη μία Ελβετίδα συνάδελφός της επιλέχθηκαν να σφυρίξουν στα τελικά του Πρωταθλήματος κι αυτό είναι από μόνο του άξιο συγχαρητηρίων και αποδεικνύει περίτρανα πως η σωστή και η σκληρή δουλειά αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται, κάτι που ισχύει στην περίπτωση της Ντίνας Μπουμπουρή και ειλικρινά μας κάνει πολύ περήφανους που είναι ευρυτανοπούλα!