Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΜΠΟΜΠΑ-ΖΑΒΟΥ

Γεννήθηκα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και έζησα εκεί τα παιδικά μου χρόνια. Στη συνέχεια σπούδασα στην Αθήνα Αγγλική Φιλολογία.
Εργάστηκα στη Δημόσια εκπαίδευση και δυο χρόνια στο Καρπενήσι. Τώρα έχω συνταξιοδοτηθεί.

Είμαι παντρεμένη με τον Ανδρέα Μπόμπα, εκπαιδευτικό και έχω ένα γιο τον Λεωνίδα και μία κόρη την Χρυσάνθη.
Οι δεσμοί μας με την Ευρυτανία είναι συνεχείς και με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθώ την εξέλιξη και τα προβλήματα της περιοχής μας, προσπαθώντας να συμβάλω στην αντιμετώπισή τους. Γι αυτό άλλωστε υπήρξα και υποψήφια στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2006, στο Νομαρχιακό ψηφοδέλτιο <<Ευρυτανική Αγωνιστική Συσπείρωση>>, και συμμετείχα, μαζί με τους συνυποψηφίους μου και άλλους Ευρυτάνες συντρόφους, στην έκδοση της τοπικής εφημερίδας <<Καραούλι>>.
Με κίνητρο την αγάπη μου για τον τόπο  θέτω υποψηφιότητα για τρίτη φορά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –Ενωτικό , Κοινωνικό Μέτωπο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΘΩΜΑ ΚΩΤΣΙΑ
Είμαι παντρεμένος και έχω δύο γιούς. Γεννήθηκα στη Βελαώρα το 1955. Πήγα γυμνάσιο στη Γρανίτσα και στη συνέχεια στο Κερασοχώρι,  φιλοξενούμενος μαζί με άλλους συμπατριώτες, σε δύσκολες εποχές, στο τότε  Εκκλησιαστικό οικοτροφείο.
Σπούδασα στην Αθήνα στη σχολή Εργοδηγών Χημικών, δουλεύοντας παράλληλα σε οικοδομές και εστιατόρια. Από το 1980 εργάστηκα στα ΕΛ.ΠΕ. σαν χειριστής στις μονάδες παραγωγής των καυσίμων μέχρι  πρόσφατα που συνταξιοδοτήθηκα.
 Όλα αυτά τα χρόνια ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα και αδιάλειπτα επί 30 χρόνια εκλεγόμουν  στο Σωματείο και την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ., όπου και θήτευσα από διάφορες θέσεις ευθύνης.
Παράλληλα απ’ την δεκαετία του ’70 έχω έντονη δραστηριότητα και συμμετοχή στους Ευρυτανικούς συλλόγους όπου μέσα από τον σύλλογο Απεραντίων και το περιοδικό Απεραντιακά, μαζί με άλλους συμπατριώτες, τους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια των ευρυτανικών χωριών, πρωτοστατώ στην προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας, στην ανάδειξη των προβλημάτων, καθώς και στην διοργάνωση αναπτυξιακών συνεδρίων, διεκδικώντας λύσεις και ελπίδα για την περιοχή μας.
Ήμουν υποψήφιος στις τελευταίες Νομαρχιακές εκλογές και συμμετείχα στην επιτροπή αγώνα που είχε συσταθεί ενάντια στα σχέδια της κακοποίησης της ευρυτανικής  φύσης με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και υδροηλεκτρικών στον νομό μας. Εξέδιδα μαζί με άλλους συμπατριώτες και τις τωρινές  συνυποψήφιες στο ψηφοδέλτιο, την εφημερίδα «Καραούλι» με διάφορα θέματα γύρω απ’ την προβολή, την προστασία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ευρυτανίας. Αρθρογραφώ επίσης σε διάφορα έντυπα και εφημερίδες του νομού μας με πάθος για τον τόπο μας. Είμαι γνώστης  των προβλημάτων κάθε γωνιάς της Ευρυτανίας. Με ορμητήριο το πατρικό μου σπίτι στην Βελαώρα,  επισκέπτομαι τα χωριά, εξερευνώ και πεζοπορώ σε κάθε κορφή, ποτάμι και φαράγγι της ευρυτανικής φύσης.
Αποφασίζω την υποψηφιότητα μου στην Ευρυτανία με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρώντας χρέος μου να αντισταθώ στην καταστροφή που συντελείται στην χώρα μας, απ’ τις πολιτικές των κομμάτων που μας οδήγησαν στα μνημόνια και τολμούν ξανά οι ίδιοι που στηρίζουν αυτή την πολιτική να ζητούν ψήφο θεωρώντας τους Ευρυτάνες δεδομένους και δεμένους πίσω από τα κόμματα της καταστροφής.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ
ΚΑΝΑΚΑΚΗ-ΚΟΣΜΑ

Γεννήθηκα στην Αριδαία Πέλλης και μεγάλωσα στο Ρέθυμνο Κρήτης. Εκεί τελείωσα Δημοτικό και Γυμνάσιο – Λύκειο. Σπούδασα Δασολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Είμαι μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και της Δασολογικής Εταιρείας.
Από το 1983 ζω στο Καρπενήσι παντρεμένη με τον Ευρυτάνα σύντροφο και συνάδελφο Δασολόγο Σταύρο Κοσμά, δουλεύοντας μέχρι το 1993 στο Δασαρχείο Καρπενησίου και από τότε και μετά ως Καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φ.Π. του ΤΕΙ Λαμίας .
΄Εχουμε δυο κόρες.
΄Ολα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιήθηκα σε διάφορους συλλόγους και υπήρξα μέλος των διοικητικών συμβουλίων τους:
Στο Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας (υπήρξα και πρόεδρος)
Στον Κολυμβητικό ΄Ομιλο Καρπενησίου
Στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καρπενησίου.
Στον Σύλλογο Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.
Είμαι μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης Ευρυτανίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου.
Ενεργό μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του , συμμετείχα στα ψηφοδέλτια  των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το 2006 στο Νομαρχιακό (Ευρυτανική Αγωνιστική Συσπείρωση) και το 2010 στο Δημοτικό (Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου).
Μαζί με άλλους συντρόφους Ευρυτάνες  και τους συνυποψήφιους μου εκδίδαμε για τρία χρόνια το <<Καραούλι>> ένα –κατά γενική ομολογία- πολύ ενδιαφέρον πολιτικολογοτεχνικό έντυπο.
Πήρα ενεργό μέρος σε διάφορα κατά καιρούς κινήματα είτε Πανελλήνιας εμβέλειας (όπως το κίνημα κατά των διοδίων), είτε τοπικής (όπως κατά των ανεμογεννητριών στα βουνά της Ευρυτανίας, στελέχωσης του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ.α.)
Τώρα μετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α    για να βοηθήσω όσο μπορώ στην προσπάθεια διάσωσης της πατρίδας μας από την καταστροφή που την οδηγούν οι κυβερνήσεις των μνημονίων.