Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 509

* Το γεγονός που θα σας αναφέρω έγινε πριν λίγες ημέρες στο Καρπενήσι και παρακολουθώντας το έχω να σας πω πως με προβλημάτισε και με έβαλε σε σκέψεις.

Παρασκευή μεσημέρι η κεντρική πλατεία έσφυζε από ζωή και στο χώρο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, βρίσκονταν αρκετοί μαθητές, όπως συνηθίζουν όλα τα χρόνια, με το που τελείωσαν οι εξετάσεις, μαζεύτηκαν στο «στέκι» τους. Ακριβώς την ίδια ώρα γινόταν και η μεταφορά χρημάτων στην τράπεζα. Κάτι συνηθισμένο και λογικό. Ακόμη πιο λογικό ήταν πως κατά τη διάρκεια της μεταφοράς υπήρξαν παρόντες σεκιουριτάδες με καλάζνικοφ για την ασφαλή μεταφορά των χρημάτων. Μέχρις στιγμής όλα καλά. Έτσι; Αλλά θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Στο ενδεχόμενο εκείνη τη στιγμή να γινόταν απόπειρα ληστείας, οι σεκιουριτάδες δεν θα άνοιγαν πυρ; Όλους αυτούς τους ανυποψίαστους περαστικούς ποιος θα τους προστάτευε; Κατά την ταπεινή μου άποψη, καλό θα ήταν τόσο η Τράπεζα, όσο και η Αστυνομία, τις ώρες και τις μέρες που θα γίνονται οι μεταφορές των χρημάτων, να ειδοποιούν και να εκκενώσουν το χώρο. Μπορεί μέχρι τώρα να μην έχει σημειωθεί ένα τέτοιο περιστατικό στην περιοχή μας, αλλά δεν χρειάζεται να πάθουμε για να μάθουμε. 

* Πανέμορφο έχει γίνει το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου μετά την φωταγώγησή του! Τώρα που άνοιξε και ο καιρός θα μπορούν οι Καρπενησιώτες να κάνουν τη βραδινή τους γυμναστική με τη δροσούλα, χωρίς να είναι μέσα στα σκοτάδια. 

* Κακά τα ψέματα όποιος δεν γνωρίζει καλά κάποιον άνθρωπο και δη κάποιον πολιτικό, εύκολα μπορεί να πει χίλια δυο γι΄ αυτόν. Λοιπόν για να μπω αμέσως στο ψητό, προ ημερών άκουσα κάποιους να αναφέρονται στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θωμά Κώτσια και να κάνουν κουβέντα για την συνδικαλιστική του ιδιότητα κλπ. Επειδή, τον αγαπητό Θωμά τον γνωρίζω από χρόνια, θέλω να πω σε όλους αυτούς ότι ουδέποτε εκμεταλλεύτηκε την συνδικαλιστική δράση και ποτέ δεν έγινε κομματόσκυλο, όπως πάρα πολλοί άλλοι. Μάλιστα, σε στιγμές που ήταν σε υψηλά συνδικαλιστικά κλιμάκια, αρνήθηκε θέσεις κορυφής, απλά γιατί ήταν και συνεχίζει να είναι ένα πραγματικός αγωνιστής. Η συμμετοχή του, με κίνδυνο τη ζωή του, πριν κάμποσα χρόνια να σώσει από την πυρκαγιά ένα χωριό, κοντά στην λίμνη Κρεμαστών θα μου μείνει αξέχαστη ως πράξη αυτοθυσίας και ανθρωπιάς… Καλό λοιπόν θα είναι πριν ανοίγουμε το στόμα μας, να προσέχουμε τι θα πούμε.

* Αδέλφια, προσέξτε λίγο. Μη δημοσιεύετε πράγματα που δεν ωφελούν κανένα. Τουλάχιστον πριν κάνετε οτιδήποτε ξανασκεφτείτε το γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.

*Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης. Με επιστολή του προς το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας ζήτησε την αναπροσαρμογή του προγράμματος εφημεριών των Ιατρών απαλλάσσοντας τον ιατρό Τσίγκα Παναγιώτη, προκειμένου αυτός να μπορεί να εξυπηρετεί το Ιατρείο Γρανίτσας, διότι με το υφιστάμενο πρόγραμμα εφημεριών δεν εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας, καθώς και των όμορων αγροτικών ιατρείων Βαλαώρας – Ραπτόπουλου και των χωριών που περιλαμβάνονται στην δικαιοδοσία αυτών διότι δεν υπάρχουν ιατροί. Καλά τα είπε ο Δήμαρχος, εδώ είπαν αμάν να βρουν γιατρό για το πολυδύναμο και τώρα που το βρήκαν, να μην τον έχουν;