Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Θωμάς Κώτσιας: “Θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα δημόσιο ρόλο και λόγο στην Ευρυτανία”

Δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ευρυτανίας

Κέρδισε έδαφος και αύξησε κατά 8,5% το ποσοστό του ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα στις πολιτικές δυνάμεις της περιοχής
Πλήρη ανατροπή επιφύλασσε η κάλπη στο νομό Ευρυτανίας σε ότι αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα και το συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα, σε ένα νομό που μέχρι και την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, έδειχνε να αλλάζει ωστόσο να κρατά ακόμη την εικόνα μίας πιο συντηρητικής εκλογικής περιφέρειας, επιβεβαιώθηκε και τοπικά το μήνυμα της ανατροπής. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αύξησε κατά 1200 τους ψήφους του από τις εκλογές της 6ης Μάη, αφήνοντας πίσω του το ΠΑΣΟΚ, που ήλθε τρίτο.  Άπαντες στο ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λόγο για μεγάλη νίκη και για πρωτοφανή επιτυχία που θα έχει και συνέχεια σε τοπικό επίπεδο.

Θωμάς Κώτσιας: “Θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα δημόσιο ρόλο και λόγο στην Ευρυτανία”

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Θωμάς Κώτσιας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Καταρχήν θέλω να συγχαρώ τον κ. Κοντογεώργο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που του ανέθεσε ο ευρυτανικός λαός. Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ θέλω να δηλώσω ότι πριν από 2 μήνες ξεκινήσαμε το δικό μας αγώνα στην Ευρυτανία, για να κάνουμε γνωστές τις δικές μας ιδέες και τις δικές μας προτάσεις, περιοδεύοντας σε όλα τα χωριά του τόπου μας. Σ’ αυτή την πορεία ο λόγος μας έφερε καρπούς. Ο ευρυτανικός λαός, τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε βαθύτατα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, τούτη τη στιγμή μας έφερε δεύτερη δύναμη στην Ευρυτανία.
Η Ευρυτανία αλλάζει. Το αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα που αφορά την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.
Σε ότι αφορά την Ευρυτανία, έχουμε πει ότι δεν είναι ξεκομμένο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας. Η τύχη της Ευρυτανίας συναρτάται από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές που θα πρυτανεύσουν. Σήμερα η ΝΔ είναι η πρώτη δύναμη. Ευχόμαστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα είναι ποθητή στον ελληνικό λαό, αλλά το ζητούμενο για μας δεν είναι μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά να είναι ξεκάθαρο το τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός προσδοκά πολλά. Τα προβλήματα και τα συντρίμμια μιας κοινωνίας που καθημερινά εισπράττουμε, υπάρχουν ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.
Αποτελέσματα τα οποία έγιναν κάτω από εκβιασμούς και φόβους που καλλιεργήθηκαν. Ίδια προβλήματα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, όλος ο ελληνικός λαός. Όχι η χώρα. Στη χώρα ζουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Είναι αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και οι οποίοι βγαίνουν πάλι κερδισμένοι. Εμάς μας αφορά ο λαός. Σ’ αυτό στρατευόμαστε. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα δημόσιο ρόλο και λόγο στην Ευρυτανία, όπως μας έταξαν οι Ευρυτάνες και τους ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά για την εμπιστοσύνη τους».