Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Αργυρίου Παπαντώνη

 Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Νέο Αργύρι, το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού π. Αργυρίου Παπαντώνη. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου
κ.κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, Απεραντίων και Αγραίων, π. Νικόλαο Ζαχαράκη και π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τον ιατρό π. Κων/νο Μαρκάκη, καθώς επίσης και από άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ομιλία του ο σεπτός ποιμενάρχης μας,  μεταξύ άλλων είπε ότι ο μακαριστός π. Αργύριος διακόνησε ως πιστός οικονόμος τον Κύριο μας, στα πρόσωπα των «ελαχίστων αδελφών», όλων εκείνων των ανθρώπων, τους οποίους του ανέθεσε η Εκκλησία και ο Χριστός να διακονήσει ως πνευματικός πατέρας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι οικογενείς του εκλιπόντος παρέθεσαν γεύμα αγάπης στην οικία τους, προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου και των κληρικών οι οποίοι τέλεσαν την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος..
Μετά την τράπεζα ο επιχώριος επίσκοπος της θεοσόστου Μητροπόλεως μας επισκέφτηκε την 96χρονη γερόντισσα πρεσβυτέρα του αειμνήστου π. Λ. Τσέτσου που διαμένει στο Ν. Αργύριο. Ακολούθησε προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού, όπου ο Δεσπότης είδε το νέο ξυλόγλυπτο τέμπλο που είναι πραγματικό έργο τέχνης και το οποίο προσφάτως τοποθετήθηκε στην εκκλησία από Σερραίους τεχνίτες καθώς και τις πρώτες αγιογραφημένες εικόνες του που ταιριάζουν μάλιστα αρμονικά με την ξυλογλυπτική τέχνη του Τέμπλου.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ευπρεπισμός του συγκεκριμένου Ναού αλλά και η εν γένει καλή εικόνα της Αρχιερατικής περιφέρειας Απεραντίων, οφείλονται στον συνεχή αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλει χρόνια τώρα ο π. Νικόλαος Ζαχαράκης, εφημέριος της Ενορίας αυτής αλλά και Αρχιερατικός Επίτροπος, ο οποίος διακονεί με αγάπη και αφοσίωση την Εκκλησία και τους ανθρώπους της περιοχής.
Συμφωνούμε με τον σεβαστό Θεολόγο ιερόπαιδα και συγγραφέα Θωμά Τσέτσο, που χαρακτήρισε τον π. Νικόλαο, «κοινωνικό λειτουργό» του τόπου, καθότι με το πολυσχιδές έργο του στην περιοχή αυτή, ο π. Νικόλαος δίκαια αναδεικνύεται άξιος εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου.                  
π. Ε.Φ.