Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ένα σχέδιο αφθονίας - Του Μανώλη Κοπανάκη

Υπάρχουν φήμες για την ύπαρξη ενός μυστικού σχεδίου των ΗΠΑ, αποκατάστασης της οικονομικής κατάστασης των απλών ανθρώπων. Το σχέδιο αυτό ονομάζεται NESARA προερχόμενο από τις λέξεις  “National Economic Security and Reformation Act”  (Πράξη Εθνικής Οικονομικής Ασφάλειας και Αποκατάστασης).
Αν και επίσημα η Αμερικανική Κυβέρνηση, διαψεύδει την ύπαρξη αυτού του σχεδίου, υπάρχει ένα πλήθος αναφορών του στο διαδίκτυο, που αν και δεν μπορούν από μόνες τους να αποδείξουν την ύπαρξή του, αποτελούν ωστόσο παράδειγμα του τι θα χρειαζόμασταν σαν μία κεντρική πράξη της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ, που θα μπορούσε να μας ελευθερώσει από τα δεινά μας.
Σαν ανθρώπινα όντα το φυσιολογικό είναι να ερχόμαστε σε έναν κόσμο υπέροχο και να βιώνουμε τη ζωή μας, όντας ευχαριστημένοι, χαρούμενοι με το να γνωρίζουμε συνεχώς καινούργια πράγματα. Με το να μας έχει επιβληθεί η φτώχεια, η σκλαβιά και ο έλεγχος, από μία συγκεκριμένη ομάδα ολίγων, ξεφεύγουμε από αυτό, και οδηγούμαστε στο φόβο και σε μία ζωή όπου επικρατούν οι νόμοι της ζούγκλας. Η αφθονία όμως σε αυτά που παράγουμε και έχουμε να μοιραστούμε είναι παρούσα και θα μπορούσε να την διευκολύνει άμεσα και αποτελεσματικά μία σειρά διαδικασιών, που προϋποθέτει το παρόν σχέδιο:
1. Διαγραφή όλων των χρεών, που μπορεί να έχουν την μορφή πιστωτικών καρτών, στεγαστικών δανείων, και οποιαδήποτε μορφή δανεισμού, για όλους τους πολίτες του Κόσμου. (Μία παγκόσμια άφεση χρεών). Με αυτόν τον τρόπο ελευθερώνονται όλοι, από τα δεσμά της οικονομικής παγκόσμιας απάτης, όπου κάποιοι ιδιώτες δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός και το δανείζουν, φέρνοντας σε απόγνωση και φτώχεια ολόκληρους λαούς.
2. Κατάργηση του πιστωτικού συστήματος της Federal Reserve και της ΕΚΤ (Εννοείται φυσικά ότι οι άνθρωποι που μας χειραγωγούσαν μέσω αυτών θα ελεγχθούν). Το νέο νόμισμα που θα υπάρξει θα έχει πλέον αντίκρυσμα σε χρυσό και σε πολύτιμα μέταλλα. Επιπλέον θα δοθεί ένα σημαντικό ποσό σε κάθε πολίτη, για την απαραίτητη επανεκκίνηση της οικονομίας, που προϋποθέτει ένα αρχικό ποσό στον καθένα από εμάς προκειμένου το χρήμα να μπορεί να κυκλοφορεί.
3. Κατάργηση κάθε φορολόγησης προς τους απλούς πολίτες. (Εάν το κράτος κυβερνιέται με υγιή τρόπο, έχει φυσικά την δική του περιουσία, και έχει το δικαίωμα έκδοσης χρήματος, τότε δεν χρειάζεται την φορολογία των πολιτών του).
4. Αποκατάσταση του Νόμου, ο οποίος πλέον θα βασίζεται στην κοινή και απλή  λογική.
5. Επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος, με τρόπο που δεν θα ελέγχουν κάποιοι τις κυβερνήσεις, και εκλογές σε 120 ημέρες.
6. Κήρυξη της παγκόσμιας ειρήνης, με την ταυτόχρονη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από όλες τις εμπόλεμες ζώνες και ξένες βάσεις.
7. Χρήση τεχνολογιών, που μέχρι τώρα δεν ήταν προσιτές στο πλατύ κοινό, ώστε στο εξής κάθε σπίτι να είναι αυτάρκες στις βασικές του ανάγκες, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και την ενέργεια.
Σίγουρα υπάρχει πίκρα, σκεπτικισμός για την ύπαρξη και εκτέλεση αυτού του σχεδίου. Αν δεν στεκόμασταν σε αυτά τα ερωτήματα αλλά μας απασχολούσε μόνο το εξής: Θα το θέλαμε να εφαρμοστεί;
Τι θα απαντούσαμε;
   http://emmkopanakis.blogspot.com/