Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή Τάτση σε Ρουπακιώτη για τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων

Την έντονη αντίδραση του για το θέμα της συγχώνευσης και ουσιαστικά της κατάργησης των Ειρηνοδικείων Αγραίων και Απεραντίων εκφράζει ο Δήμαρχος Αγράφων. Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τάτσης με επιστολή του, που δημοσιεύουμε στην συνέχεια προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κοινοποιεί στον Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, ζητά από τον Ρουπακιώτη, να επανεξετάσει το θέμα έτσι ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία των Ειρηνοδικείων ως έχουν.

Στην επιστολή του ακόμη ο κ. Τάτσης γνωστοποιεί στον αρμόδιο Υπουργό, ότι το μεν Ειρηνοδικείο Αγραίων στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, που πρόσφατα ανακαινίστηκε (φωτο), ενώ το Ειρηνοδικείο Απεραντίων, σε λίγο καιρό θα μεταστεγαστεί σε ανακατασκευασμένη δημοτική αίθουσα που είναι σχεδόν έτοιμη.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ σοβαρότητα από όλους τους φορείς του τόπου μας, έτσι ώστε να μην κλείσουν τα Ειρηνοδικεία αυτά, που εξυπηρετούν τους Δημότες του Δήμου Αγράφων. 

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ                    
Κερασοχώρι, 04/09/2012     
Αριθμός Πρωτ.: 14804
    ----------
Προς:         
κ. Αντώνης Ρουπακιώτης
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Μεσογείων 96                                                                                                       
Αθήνα , 10127
ΦΑΞ 2107755835
                                                                                                     
ΚΟΙΝ.:
κ. Κοντογέωργος Κωνσταντίνος
Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας
 Καρπενήσι        
Τ.Κ. 36100

ΜΜΕ Νομού Ευρυτανίας
Ταχ.Δ/νση: Κερασοχώρι  Τ.Κ.36071                            
Τηλέφωνα 2237351320                        
FAX: 2237351313                                                                                           
email:info@dimos-agrafon.gr                                                                  
                     
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στον Δήμο μας λειτουργούν τα Ειρηνοδικεία Αγραίων και Απεραντίων, με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για την πρόθεση του Yπουργείου σας για την συγχώνευση με το Ειρηνοδικείο Καρπενησίου.
Κατανοούμε  την δυσχερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και την προσπάθεια εξοικονόμησης των δαπανών αλλά θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος μας ξεκίνησε την ανακατασκευή δημοτικής αίθουσας για την μεταστέγαση, άνευ αντιτίμου, του Ειρηνοδικείου Απεραντίων το οποίο βρισκόταν σε μισθωμένο κτίριο ενώ το Ειρηνοδικείο Αγραίων στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο της υπηρεσία σας. Κατά συνέπεια η οικονομική επιβάρυνση στέγασης των υπηρεσιών είναι μηδενική.
Ο Δήμος Αγράφων είναι ένας ορεινός και δύσβατος Δήμος με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των δημοτών μας τις περισσότερες φορές να είναι εξαιρετικά δύσκολες, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, που ξεπερνάνε τους οκτώ μήνες το έτος.
Για τους παραπάνω  λόγους  παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα και να διατηρήσετε τη λειτουργία των  Ειρηνοδικείων ως έχουν.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσβλέπουμε στην επανεξέταση του θέματος καθώς και στην θετική έκφανση της απόφασης σας.               

Με εκτίμηση     
Δημήτριος Τάτσης
Δήμαρχος Αγράφων