Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Και ο Δήμος Καρπενησίου στις κινητοποιήσεις τις ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ αλλά σεβόμενος παράλληλα και τις ανάγκες των δημοτών, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Οι επιπλέον κατά 30% περικοπές στην Αυτοδιοίκηση, στους ήδη μειωμένους κατά 60% από το 2009 πόρους,  καθιστούν τους Δήμους μη βιώσιμους, οδηγώντας τους σε κατάρρευση.
Η απόφαση των κινητοποιήσεων ελήφθη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου, ενώ παράλληλα με την αναστολή λειτουργίας των Δήμων σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί:
Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. πανελλαδική συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.
Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών και με το Προεδρείο της Βουλής, στη διάρκεια των οποίων οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα τους ενημερώσουν για την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας.
Την Πέμπτη στις 13.00 συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και στη συνέχεια να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.
Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση απειλούν όλες τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ, κ.α.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.
Επιπλέον οδηγούν τους δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.
Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή Δημόσιο Φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ως ο κοντινότερος στον πολίτη πολιτικός θεσμός, οι Δήμοι πρέπει να σταθούν στα πόδια τους, να επιτελέσουν το κοινωνικό έργο που τους αναλογεί και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Τίποτα από όλα ωστόσο δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την αναγκαία από το κράτος χρηματοδότηση.