Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Διήμερο κινητοποιήσεων Τετάρτη και Πέμπτη

Αύριο Τετάρτη, κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο και οι δημοσιογράφοι. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανακοίνωσε 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη στις 17 Οκτωβρίου και 4ωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00, στις 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ως την Παρασκευή προχωρούν οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Την ίδια ημέρα, τραβούν χειρόφρενο και τα ταξί από τις 08:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα.
Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10:00 – 13:00), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα.
ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr.