Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER Στη Δομνίστα η εκδήλωση

Ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με την Αιτωλική Αναπτυξιακή για την παρουσίαση της 3ης πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  του Τοπικού Προγράμματος "Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER" στην περιοχή παρέμβασης του οποίου συμπεριλαμβάνεται και η Δημοτική Κοινότητα Δομνίστας.

Έγινε λεπτομερής περιγραφή των επενδύσεων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ αναλύθηκαν οι διαδικασίες αλλά και ο τρόπος κατάθεσεις των προτάσεων. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς επίσης και το ενδιαφέρον. Οι εκπρόσωποι της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους και τους τοπικούς εκπροσώπους για τις εν δυνάμει επενδύσεις στην περιοχή, απατώντας σε όλες τις ερωτήσεις τους και επιλύοντας κάθε απορία.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που χαρακτηρίζουν το εν λόγω πρόγραμμα ωστόσο είναι το ποσοστό χρηματοδότησης που δεν ξεπερνά το 40% λόγω του στόχου 1 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ακόμη ορισμένοι ενδιαφερόμενοι εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει ο προσανατολισμός των προτάσεων που κατατίθενται για την περιοχή και πέρα από επενδύσεις που αφορούν τον τουρισμό να γίνει στροφή και σε επενδύσεις μεταποίησης.