Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Άγιος Προκόπιος-Απεραντιακός 0-1 Κλείδωσε την παραμονή



Τεράστια νίκη που ισοδυναμεί με την  παραμονή της ομάδας στην Α΄ κατηγορία σημείωσε ο Απεραντιακός επικρατώντας εκτός έδρας του Αγίου Προκοπίου με σκορ 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι, παθιασμένοι και καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Δημήτρη Τσιγαρίδα, έφτασαν απόλυτα δίκαια στο τρίποντο κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία τους. Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, που αποδεικνύετε μεγάλος προπονητής και στα δύσκολα, πέτυχε να αναστρέψει την εικόνα της ομάδας και να την οδηγήσει στην σωτηρία, παίζοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο.

 Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε 13 λεπτά πριν το φινάλε με «δράστη» τον φορ Γιάννη Γιαννή, που ήταν από τους καλύτερους των νικητών, όπως και οι Μπαϊκούσης, Ανδρεάκης.
Αξιοσημείωτο του αγώνα η πρώτη συμμετοχή του κόουτς Δημήτρη Τσιγαρίδα που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μπαϊκούση και η δήλωση παραίτησης του Προπονητή των γηπεδούχων Λάκη Αναστασόπουλου, η οποία όμως είναι στα χέρια της διοίκησης. 
Ο Άγιος Προκόπιος παρέμεινε στην 5η θέση με 14 βαθμούς και είναι αδιάφορος βαθμολογικά, αφού απέχει 9 βαθμούς από τον ΑΠΟΚ και έχει και δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό του. Ο Απεραντιακός πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα» και έφτασε στους 9 βαθμούς έχοντας ένα ματς λιγότερο και απόσταση 7 βαθμών από την παραμονή.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Μετά από απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ανδρεάκης σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Αστέρα.
12΄: Ο Γιαννής συνδυάστηκε όμορφα με τον Κατσίφα, ο τελευταίος γύρισε στον Μπαϊκούση, που επεχείρησε το χλιαρό σουτ, που κατέληξε στην αγκαλιά του Κολοκώτσιου.
27΄: Σουτ του Ράμμου από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αγίου Προκοπίου.
36΄: Ο Πλακιάς σέντραρε από αριστερά, ο Φακίτσας απέκρουσε και το σουτ του Γκούρλια από κοντά έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
39΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλακιά μπλόκαρε ο Φακίτσας.

Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Διαγώνιο σουτ του Πατσιά από αριστερά κατέληξε άουτ.
59΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ανδρεάκη μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
66΄: Σουτ του Πλακιά εκτός περιοχής πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
69΄: Εκτέλεση φάουλ του Λαθύρη Γ.(Κ) μπλόκαρε ο πορτιέρο Φακίτσας.
70΄: Σουτ του Κουτσοθανάσης από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κολοκώτσιος.
71΄: Σουτ του Τσίπρα από πλάγια αριστερά έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
73΄: Σουτ του Ανδρεάκη από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ.
74΄: Ο Καλτσής σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα  έφυγε άουτ.
77΄: Ο Τσιγαρίδας εκτέλεσε πλάγιο δυνατά η άμυνα των γηπεδούχων δεν απομάκρυνε και ο Γιαννής με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Αστέρα και πέτυχε το νικητήριο τέρμα (0-1).
85΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Τσίπρα απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο του Απεραντιακού.
89΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλακιά μπλόκαρε ο Φακίτσας.

Συνθέσεις Ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος): Κολοκώτσιος, Φούκας, Πλακιάς, Καρανταλής, Γκούρλιας, Κρασιάς, Νάσιος(46΄ Λαθύρης Γ.(Κ)), Λαθύρης Δ.(46΄ Πατσιάς), Τσίπρας, Γούλας(60΄ Καλτσής), Τσάκνης Α.

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Γενιτσαρόπουλος, Μπισμπίκης, Ντζίμας, Ζήκας, Μπαϊκούσης(57΄ λ.τρ.  Τσιγαρίδας), Κατσίφας(80΄λ.τρ. Σκαρμούτσος, 94΄ Σιταράς), Ανδρεάκης, Ράμμος, Κουτσοθανάσης Κ., Γιαννής

Διαιτητής : Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας), 1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας), 2ος Βοηθός : Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)