Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τροπολογία «σβήνει» παλιές διώξεις σε αγρότες λόγω κινητοποιήσεων«Στοπ» στις παλιές διώξεις αγροτών, οδηγών ταξί και φορτηγών δημόσιας χρήσης λόγω κινητοποιήσεων βάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τροπολογία που κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης να κατευνάσει τους αγρότες που εξακολουθούν να παραμένουν στις εθνικές οδούς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης παραγράφει τα αδικήματα που τελέστηκαν πριν την 31.12.2012 από αγρότες και οδηγούς αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.
Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρεται: «εξαλείφεται το αξιόποινο των πράξεων  των άρθρων 290,291 και 292 του Π.Κ. που αφορούν την παρακώληση συγκοινωνιών, καθώς και των παραβάσεων του … που έχουν τελεστή μέχρι την 31.12.2012 από αγρότες, ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (φορτηγών ΤΑΞΙ) κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους για την ικανοποίηση αιτημάτων τους, με την μορφή βίαιης διακοπής συγκοινωνιών και σε βάρος της αγροτικής και εθνικής οικονομίας».