Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κυπελλούχος στις καρδιές μας Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ - Μαθήματα ήθους και αθλητικού πολιτισμού από το Σάκη Τσιώλη



Πολλά και διάφορα ακούστηκαν για τον περιβόητο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που μεταξύ των άλλων είχε και ευρυτανικό χρώμα. Το λέμε αυτό καθότι στον πάγκο της ομάδας της Αρκαδίας, όπως γνωρίζουμε εδώ και 1,5 χρόνο, βρίσκεται ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου, ο αγαπημένος μας Σάκης Τσιώλης, που γεννήθηκε στα Βραγγιανά των Αγράφων.



Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσουν τον τελικό βρεθήκαμε και κάμποσοι Ευρυτάνες, για να δούμε από κοντά την σπουδαία προσπάθεια του ΑΣΤΕΡΑ και κυρίως να χειροκροτήσουμε και να στηρίξουμε τον δικό μας, τον Αγραφιώτη Σάκη Τσιώλη, έναν άνθρωπο που αγαπά την Ευρυτανία όσο ελάχιστοι.

Ο ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του πριν τον αγώνα και να διαπιστώσω μέσα από τα λόγια του, την σιγουριά του, ότι «αν όλα πάνε καλά», ο Αστέρας Τρίπολης, αυτή η ομάδα μοντέλο, θα κατακτήσει το τρόπαιο. Δυστυχώς όμως ο Αστέρας δεν πήρε το κύπελλο, γιατί έτσι αποφάσισε ο Γιάχος και η παρέα του ή αν θέλετε όλοι εκείνοι που παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κρίμα γιατί είδαμε στο γήπεδο μια ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο και να εντυπωσιάζει υπό την άψογη καθοδήγηση του προπονητή της και από την άλλη μια άλλη ομάδα να σέρνεται και στο τέλος να κερδίζει έχοντας την εύνοια της διαιτησίας, που στέρησε από τον Αστέρα ένα κλασικό πέναλτι και άφησε ατιμώρητο το ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μανιάτη, που απέκρουσε την μπάλα με το χέρι. Είναι ντροπή για όλους αυτούς τους κυρίους που μαγειρεύουν και σερβίρουν ότι θέλουν και αίσχος για τον κ. Μανιάτη που δεν είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και να ζητήσει ένα συγνώμη από τους φιλάθλους και κυρίως από αυτούς του Ολυμπιακού που στο τέλος τον αποδοκίμασαν. Ντροπή και στο σύνολο των τρανών εκείνων αθλητικών ρεπόρτερ, που δεν ρώτησαν τον κ. Μανιάτη για την επίμαχη και ξεκάθαρη φάση του πέναλτι, αλλά αρκέστηκαν να τον ρωτήσουν «πως αισθάνεται που πήρε το κύπελλο».
Δυστυχώς για όλους αυτούς νικητής του τελικού τελικά δεν ήταν ο Ολυμπιακός. Αυτό φάνηκε στο τέλος όπου η απονομή έγινε μεταξύ φίλων, καθότι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλοι του Θρύλου, γύρισαν την πλάτη σε όλο αυτό το τέχνασμα, αδειάζοντας το Ολυμπιακό Στάδιο. Μεγάλος νικητής του τελικού ήταν ο Αστέρας και κυρίως ο πρωτομάστορας αυτής της ομάδας μοντέλο, ο δικός μας άνθρωπος, ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου, ο λεβέντης Σάκης Τσιώλης, ο Σταυραετός των Αγράφων. Ο Κόουτς και σε αυτό τον επεισοδιακό αγώνα, δίδαξε με το ήθος και την συμπεριφορά του αθλητικό πολιτισμό και ποδοσφαιρική παιδεία.
Το να αδικείται μια ομάδα σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, φίλες και φίλοι όσο κρίσιμο κι αν είναι, πονάει. Να σου «κλέβουν» όμως την ελπίδα για να κατακτήσεις ένα τρόπαιο είναι σκληρό και απάνθρωπο. Αυτή την τραγική πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου της χώρας μας, γνώρισε με τον χειρότερο τρόπο στον τελικό ο Αστέρας, Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, όπως είδαν όλοι οι έλληνες, πάλεψε επάξια για το Κύπελλο, είχε πολύ καλή απόδοση, όμως κάποια όχι απλά κραυγαλέα, αλλά εξόφθαλμα λάθη της διαιτησίας του στέρησαν το όνειρο. Του στέρησαν τις πολλές πιθανότητες που θα είχε να στεφτεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας.
Η ζωή όμως συνεχίζεται και έτσι θα γίνει και στον Αστέρα, όπου Προπονητής, διοίκηση και παίχτες, θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και στα πλέι οφ, δίνοντας απάντηση πως αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που τους δόθηκαν. Ο Αστέρας, καταφέρονταν να συγκεντρώσει στο ΟΑΚΑ, πάνω από 10000 φίλους του, έκανε το μεγάλο βήμα για να καταχωρηθεί στο κλαμπ των μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη και με τον Σάκη Τσιώλη στην τεχνική της ηγεσία, σίγουρα θα γευτεί πολλές επιτυχίες.
Κλείνοντας να συγχαρούμε ως ευρυτάνες τον δικό μας Σάκη Τσιώλη, που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους σε όποια ομάδα και αν εργάζεται και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια με επιτυχίες και πάντα λεβέντης Αγραφιώτης.