Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Νεκροί οι 2 από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μετά από συμπλοκή με την Αστυνομία στα σύνορα της Ευρυτανίας, στο χωριό Κόνισκα Αιτ/νιας

Από το πρωί είχε διαπιστωθεί ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα με τέσσερα άτομα, κινούνταν προς την Ευρυτανία και τον Προυσό ενώ η δεύτερη ομάδα, με δύο άτομα, κινούνταν προς Αιτωλοακαρνανία.


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες το βράδυ η αστυνομία μετά από συμπλοκή της αστυνομίας, όπου ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και έπεσαν νεκροί δύο από τους δραπέτες των Τρικάλων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις. Το περιστατικό συνέβη στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τα δύο άτομα που έπεσαν νεκρά από τις σφαίρες είχαν συμμετάσχει στη δολοφονία του αστυνομικού πριν από περίπου ένα μήνα στο Δίστομο.
 Σημειώνουμε ότι οι άνδρες του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, βρίσκονταν επί ποδός από το πρωί της Τρίτης, όταν μία από τις θερμικές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη περιοχή εντόπισε κινήσεις στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας. Αμέσως ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρηση των αρχών στην περιοχή, οι οποίες απέκλεισαν σε δύο ζώνες το σημείο, διεξάγοντας λεπτομερείς ελέγχους.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν στην ανταλλαγή πυρών έλαβαν μέρος και οι υπόλοιποι τρεις δραπέτες, η τύχη των οποίων, επίσης, παραμένει άγνωστη.
Εν τω μεταξύ σε φρούριο είχε μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η Ευρυτανία, καθώς στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας είχε μεταφερθεί το στρατηγείο συντονισμού των ερευνών για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών, που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων.
Γύρω στους 30 άνδρες, με πλήρη επιχειρησιακό εξοπλισμό, μετακινήθηκαν στην περιοχή μας από τις Αστυνομικές Δ/νσεις Τρικάλων, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Εύβοιας και Βοιωτίας, προκειμένου να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, όπου έχουν στήσει καρτέρια σε όλο το νομό, με 24ωρα μπλόκα σε κομβικά σημεία, όπου ενδέχεται να γίνει το πέρασμα των κακοποιών.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα βρέθηκαν στο Καρπενήσι για την υψηλή αυτή επιχείρηση ο Γενικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Δικόπουλος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Υποστράτηγος κ. Κασκάνης, προκειμένου να συντονίσουν με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο την όλη επιχείρηση εντοπισμού των δραπετών.
Οι Ενώσεις συμφώνησαν ακόμη να ζητηθεί ο χαρακτηρισμός της αστυνομικής επιχείρησης ως «ευρείας κλίμακας» με αναδρομική ισχύ, να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι διατάξεις των Π.Δ. που ορίζουν το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα συντονίζονται και θα καθοδηγούνται όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία βρέθηκε πολύ κοντά στα ίχνη των δραπετών και όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα, μέρος της επιχείρησης στέφθηκε με επιτυχία.