Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τραυματίστηκε αστυνομικός στην συμπλοκή και εγχειρίστηκε επιτυχώς στο Νοσοκομείο Καρπενησίου - Ρεπορτάζ από το

Μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Κόνισκα, το χωριό παραμένει από το πρωί αποκλεισμένο από Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κάνει φύλλο και φτερό το σημείο πoυ έπεσε νεκρός ο 25χρονος Αλβανός δραπέτης, μαζί με τον κακοποιό θείο του που τον βοηθούσε.
Άνδρες των Εγκληματολογικών εργαστηρίων προσπαθούν να συλλέξουν κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο για την συνέχιση της μεγάλης επιχείρησης, αφού όπως αιφνιδιαστικά προέκυψε σήμερα, οι τέσσερις από τους πέντε δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων παραμένουν ασύλληπτοι.
Αυτό πρακτικά δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο οι υπόλοιποι τέσσερις να έχουν επίσης χωριστεί σε ομάδες των δυο.
Με τους αστυνομικούς να "χτενίζουν" την περιοχή, έγινε το πρωί η μεταφορά των σορών, των δύο κακοποιών που έπεσαν νεκροί στη συμπλοκή.
 Ωστόσο από την συμπλοκή τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο καρπενησίου όπου και υπεβλήθη σε επιτυχή επέμβαση στο πόδι. 
 Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της συμπλοκής, από το agriniopress:

Ποιος ήταν ο θείος του Λίκα που βοηθούσε τους δραπέτες
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο θείος του δραπέτη ήταν αυτός που οργάνωσε την απόδραση των 8 Αλβανών τον περασμένο Μάρτιο. Ένας άκρως επικίνδυνος κακοποιός που σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε τη συμμορία των 8 και παρέμεινε με τον ανιψιό του, μέχρι το χθεσινό βράδυ.
Είχε πάρει μέρος μαζί με μέλη της υπόλοιπης συμμορίας σε ληστείες σπιτιών στην Αράχωβα αλλά και σε τράπεζες του νομού Κορινθίας. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι δραπέτες είχαν στενές σχέσεις με κρατούμενους στις φυλακές Μαλανδρίνου και Δομοκού.
Κάποιοι πιστεύουν ότι στα άμεσα σχέδια των δραπετών ήταν ένα χτύπημα στις φυλακές για να απελευθερωθούν ορισμένοι από τους φίλους τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας, τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Απόστολου Ανδρεουλάκου, που είχαν κλέψει οι δραπέτες, ήταν πολύ πιθανό να χρησιμοποιούνταν γι'αυτό το σκοπό.
Το όχημα είχε κλαπεί τα ξημερώματα της Κυριακής από το εξοχικό του πρώην υφυπουργού στην Ερατεινή Φωκίδα. Το Ι.Χ. βρέθηκε στον Παρνασσό και μέσα ένα καλάσνικοφ, 5,5 κιλά ΤΝΤ (εκρηκτική ύλη), 700 σφαίρες, καλώδιο για πυροδότηση του TNT, πυροκροτητές και ρούχα.
Πλέον οι άνδρες των ΕΚΑΜ γνωρίζουν ότι οι ελεύθεροι δραπέτες είναι 4 και η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με τους αστυνομικούς να ερευνούν ποτάμια και βουνά. Μεταξύ των ασύλληπτων κακοποιοών ο αρχηγός τους Μάριαν Κόλα, που ευθύνεται σύμφωνα με την αστυνομία για το θάνατο του αστυνομικού στο Δίστομο αλλά και της Κατερίνας στα Ίσθμια...
πηγή:newsit.gr