Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄

*Στο Καρπενήσι θα προετοιμαστούν φέτος, η Εθνική μας ομάδα Μπάσκετ, όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός και ο νταμπλούχος Ελλάδος Παναθηναϊκός.
Στο Καρπενήσι ήδη καταφθάνουν και πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες, τόσο από την superleague όσο και από την football league, για να πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Πέρα από το περιβάλλον και τις καταπληκτικές ξενοδοχειακές μονάδες, βασικό στοιχείο για να επιλέξουν οι ομάδες το Καρπενήσι είναι και το Αθλητικό Κέντρο, ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Τώρα μάλιστα που το Αθλητικό πέρασε στον Δήμο και αναμένονται ειδικές παρεμβάσεις στο χώρο, τα επόμενα χρόνια, στο Καρπενήσι θα έρχονται και ομάδες από το εξωτερικό. Έτσι επιτυγχάνεται η ανάπτυξη, έτσι ενισχύεται η τοπική οικονομία. 

*Μέρα με τη μέρα ομορφαίνει το Καρπενήσι. Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο κέντρο έχουν δημιουργήσει μια άλλη εικόνα και όσο τα έργα φτάνουν προς το τέλος, η πόλη μοιάζει αγνώριστη. Αξίζουν πολλά μπράβο στην Δημοτική Αρχή αλλά και στους εμπνευστές αυτού του σχεδιασμού, όπως επίσης και σε κείνους που πάσχισαν να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση.

*Θα επανέλθω στα λεγόμενα του Βαγγέλη Καρφή, «περί αδιαφανών διαδικασιών και πρωτοφανών μεθόδων, της δημοτικής αρχής, να βαφτίζει άπορους στα κοινωνικά προγράμματα με μοναδικό κριτήριο τα «κοινωνικά φρονήματα» κ.λ.π. Αν τα καταγγελλόμενα από τον αρχηγό της μειοψηφίας δεν ευσταθούν γιατί δεν υπήρξε απάντηση από τον Δήμο; Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε συνηθίσει τον Δήμο να τοποθετείτε, τώρα γιατί δεν τοποθετήθηκε;

*Λογικές θα χαρακτήριζα τις αντιδράσεις του εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου και του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας για την απόφαση μεταφοράς των ελεγκτικών και δικαστικών τμημάτων της ΔΟΥ Καρπενησίου στη Λαμία. Επειδή στα μνημόνια κρύβονται πολλά ψηλά γράμματα, θεωρώ δικαιολογημένες και τις ανησυχίες, για οριστικό λουκέτο στη ΔΟΥ. Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει αυτή η κατάσταση, όμως τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα σε ανάλογα θέματα, δικαιολογούν και την ανησυχία αλλά και τις όποιες αντιδράσεις.

*Σε ένα χρόνο ο «Σύνδεσμος Ευρυτάνων Φθιώτιδας» συμπληρώνει 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και πολιτιστικής προσφοράς. Πρόκειται για ένα Σύλλογο με τεράστια προσφορά στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα του τόπου μας. Να ευχηθούμε να τα διακοσαρίσει.

* Άκρως αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος τοποθετείται στο ζήτημα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Αλμούνια χρησιμοποιεί πολύ σκληρά λόγια για τον Κώστα Καραμανλή κατηγορώντας τον ότι σκεφτόταν τις εκλογές του 2009 και όχι τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ενώ χαρακτηρίζει την τότε κυβέρνηση ανίκανη. Καλά ρε φίλε Αλμούνια, ο Καρμανλής σκέφτονταν τις εκλογές, οι επόμενοι που ήλθαν τι καλό προσέφεραν στους Έλληνες, μπορείς να μου πεις;