Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Βελούχι - Άγραφα 3-2 Επιστροφή στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής

Πανάξιοι δευτεραθλητές οι Αγραφιώτες που έχασαν τη κούπα στις λεπτομέρειες

Με ολική ανατροπή στο τέλος, το Βελούχι, γύρισε τον 3ο και τελευταίο τελικό των Play Off και με γκολ του Γαλανού στις καθυστερήσεις, πήρε την μεγάλη νίκη και ταυτόχρονα το πρωτάθλημα Ευρυτανίας αλλά και την επάνοδό του στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής.

Το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη, δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο και στο τέλος, δίκαια να πανηγυρίσει το 10ο τίτλο της ιστορίας του.
Από την άλλη πλευρά, οι ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΑΙΟΙ, όπως και στο ματς του πρωταθλήματος, παρότι προηγήθηκαν με 2-0, με τον Κώστα Γουλέτα, να κάνει τρομερό παιχνίδι ξεδιπλώνοντας το σπάνιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, στο τέλος, λόγω της απειρίας τους, χωρίς να το καταλάβουν, γνώρισαν την ήττα, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία να στεφθούν αυτοί πρωταθλητές Ευρυτανίας.
Ο 3ος τελικός του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας διεξήχθη την Κυριακή στις 5.30 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Περίπου 300 φίλαθλοι τον παρακολούθησαν. Η προσέλευση του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική. Να τονίσουμε ότι παρόμοια ανατροπή είχε γίνει και στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής(Από 2-0 σε 2-3)
Στο πρώτο ημιχρόνιο το ΒΕΛΟΥΧΙ κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα, είχε την κατοχή, όμως δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την εστία των Αγράφων.
Αντίθετα το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, έδωσε χώρο στο ΒΕΛΟΥΧΙ και με αντεπιθέσεις έψαξε το γκολ, που πέτυχε ο Κώστας Γουλέτας με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ανοίγοντας έτσι το σκορ για τα Άγραφα.
Στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν οι δυο αντίπαλοι και στο Β  ημιχρόνιο. Το σύστημα των αντεπιθέσεων έφερε και 2ο γκολ για τα Άγραφα στο 65΄ και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι οι Αγραφιώτες έκαναν την μεγάλη υπέρβαση και θα είναι οι πρωταθλητές Ευρυτανίας. Όμως στο τέλος, όπως είπε και ο Πρόεδρος του Βελουχιού Νίκος Γκορόγιας, μίλησε η καρδιά των πρωταθλητών και με συνεχή αντεπίθεση από την πλευρά τους, μείωσαν, ισοφάρισαν και στο φινάλε πήραν την πολύ μεγάλη αυτή νίκη, επιστροφή στην Δ΄ Εθνική.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
16΄ : Μακρινό σουτ του Κουτσουπιά εκτός περιοχής πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Καλύβα.
18΄ : Ο Γουλετάς εκτέλεσε απευθείας φάουλ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη και πέτυχε το 0-1.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
48΄ : Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ντουφεκιάς πήρε την κεφαλιά εξ επαφής, όμως ο Καλύβας απέκρουσε ενστικτωδώς.
52΄ : Ο Ζαλοκώστας έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε και η κεφαλιά του επερχόμενου Τσιλίκα από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
65΄ : Ο Πάτρου έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Γουλέτας έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και από το ύψος του πέναλτι με υποδειγματικό πλασάρισμα στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το 0-2. Το γκολ του 36χρονου ποδοσφαιριστή πανηγυρίστηκε έξαλλα από πλευράς Αγράφων.
68΄ : Ο Μπόνιας έκανε σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά ο Ηλιάδης μπερδεύτηκε και «τράκαρε» με τον Καλύβα και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία των Αγράφων. Ο ΑΠΟΚ μείωσε σε 1-2.
70΄ : Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Πασσάς πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρια, με τον Καλύβα να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα.
76΄ : Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γαλανός επωφελήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και μετά από λάθος αμυντικού εύκολα από κοντά με σουτ ισοφάρισε σε 2-2.
80΄ : Ο Νικολάου, που είχε περάσει νωρίτερα σαν αλλαγή αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Θεοφίλη για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε.
88΄ : Ο Πάτρου έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Γαλανό, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Καλύβα, σούταρε δυνατά, αλλά ο γκολκίπερ του Κατσαντώνη μπλόκαρε σταθερά.
91΄ : Σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής κόντραρε και κατέληξε στον Γαλανό, που εκτέλεσε από κοντά και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του, «γράφοντας» το τελικό 3-2 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.
Το σφύριγμα της λήξης
Μετά την λήξη του τελικού ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες του Βελουχίου. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ σήκωσαν στα χέρια τον προπονητή τους Γιάννη Ελεφάντη, ενώ έκαναν και όλε-όλε με τους οπαδούς τους στην κερκίδα. Οι οπαδοί του ΑΠΟΚ άναψαν και καπνογόνα.
Η απονομή
Μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησε η απονομή, όπου πρώτα βραβεύτηκε με το κύπελλο ήθους η ομάδα του Αγίου Προκοπίου. Το κύπελλο παρέλαβε ο Πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Λαθύρης. Η ομάδα από την Παλαιοκατούνα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα, χωρίς να έχει κάποια αποβολή ποδοσφαιριστή της Στην συνέχεια τιμήθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής- μαθητής. Ο αριστούχος Φώτης Πλατιάς της Μυρίκης έβγαλε στις πανελλήνιες της περασμένης χρονιάς τον μεγαλύτερο βαθμό. Το κύπελλο παρέλαβε ο πατέρας του Μπάμπης Πλατιάς. Στην συνέχεια τιμήθηκε με το χρυσό παπούτσι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας ο Λάκης Αναστασόπουλος του Αγίου Προκοπίου. Έπειτα οι παίκτες του ΑΠΟΚ παρέλαβαν ένας-ένας τα μετάλλια τους. Το κύπελλο σήκωσε ο αρχηγός Πάνος Γαλανός, μαζί με τον Γιώργο Κρασιά (Είχε βγει νωρίτερα αλλαγή). Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Πεταρούδης.
Αφιέρωσαν τον τίτλο στον Δήμο Αθανασίου
Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ έκαναν το γύρο του θριάμβου και πήγαν προς το σημαιάκι του κόρνερ και αφιέρωσαν το πρωτάθλημα στον παλιό τους συμπαίκτη Δήμο Αθανασίου (Παρακολουθούσε τον αγώνα από αυτοκίνητο κοντά σε εκείνο το σημείο). Ο Αθανασίου είχε υποστεί πριν μερικά χρόνια εργατικό ατύχημα. Ακολούθησαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.
Συνθέσεις ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Τσιλιμέκης(42΄ Γαλανός), Πάσσας, Κρασιάς(53΄ Νικολάου), Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντουφεκιάς, Μπόνιας, Ζαλοκώστας, Κουτσουπιάς Θ., Πάτρου, Τσιλίκας(63΄ Φλωράκης)
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Τσιγαρίδας, Σβερώνης Λ.(51΄ λ.τρ. Πατρώνης), Ζωχάκης, Ηλιάδης, Καλύβας Τ., Θεοχάρης, Γατής Β.(91΄ Μπουμπουρής), Μάρκης, Γουλέτας, Καλύβας Κ.
Διαιτητής : Άρης Θεοφίλης (Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός : Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός : Χρήστος Καπελάκης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας
1990-1991 : ΑΠΟΚ Βελούχι
1991-1992 : Κεράσοβο
1992-1993 : ΑΠΟΚ Βελούχι
1993-1994  : Κεράσοβο
1994-1995 : ΑΠΟΚ Βελούχι
1995-1996 : Αίολος
1996-1997 : ΑΠΟΚ Βελούχι
1997-1998 : Εύρυτος Λαγκαδιάς
1998-1999 : Αίολος
1999-2000 : ΑΠΟΚ Βελούχι
2000-2001 : ΑΠΟΚ Βελούχι
2001-2002 : ΑΠΟΚ Βελούχι
2002 2003 : Μυρίκη
2003-2004 : ΑΠΟΚ Βελούχι
2004 -2005 : Μυρίκη
2005-2006 : ΑΠΟΚ Βελούχι
2006-2007 : Μυρίκη
2007-2008 : Αναγέννηση Παλαιοκατούνας
2008-2009 : Μυρίκη
2009-2010 : Απεραντιακός
2010-2011 : ΑΠΟΚ Βελούχι