Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε … Ένα αλλιώτικο γράμμα από ένα Νεοδημοκράτη με πολλούς αποδέκτες...

Σε προηγούμενο φύλλο σας, κ. Φεγγούλη, διαβάσαμε την επιστολή παραίτησης 8 πρώην Προέδρων ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ ή στελεχών, τέλος πάντων, της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας.


Δεν εκπλήσσει το γεγονός αυτό κανέναν, ούτε Νεοδημοκράτη, ούτε υποστηρικτή άλλου πολιτικού χώρου.

Η αποχώρηση όλων αυτών των κυρίων, ήταν αναμενόμενη μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Μπακογιάννη. Οι ανύπαρκτοι λόγοι παραίτησης που επικαλούνται δεν πείθουν κανέναν αλλά ούτε και τους ίδιους. Όμως έπρεπε να γίνουν αυτές οι παραιτήσεις για λόγους εντυπωσιασμού και έγιναν.

Ως Νεοδημοκράτης θεωρώ ότι έπραξαν ορθά που αποχώρησαν καθότι οι αποχωρήσαντες, θα ωφελήσουν τον τόπο, το κόμμα και τον Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε και οι «8» είναι όλοι πρώην και τελειωμένοι καθώς και όσοι πρόκειται να αποχωρήσουν. Ότι πρόσφεραν, πρόσφεραν (εάν πρόσφεραν), για το οποίο αμφιβάλλω προσωπικά. Πάντως ένα ξέρω, όσα πρόβατα φεύγουν απ’ το μαντρί τα τρώει ο λύκος.

Τους εξέπληξε αναφέρουν οι «8» κύριοι ακόλουθοι της Ντόρας, η εκλογή Σαμαρά. Όμως τι πιο Δημοκρατικό να εκλέγεται αρχηγός κόμματος από τη βάση και απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα του Λαού; Αυτό βέβαια ήταν ενοχλητικό γιατί έτσι η κ. Μπακογιάννη δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί Πρόεδρος όπως και έγινε.

Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε Σαμαρά. Ψήφισε ελπίδα, μέλλον και όχι παρελθόν. Η αποχώρηση Σαμαρά από την τότε Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ουσιαστικά τον δικαίωσε, καθότι όπως θα θυμούνται άπαντες, μέσα σε 3 χρόνια η κυβέρνηση έχασε πάνω από 10 μονάδες.

Η ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει ένα στόχο, να μην εκλεγεί ο Σαμαράς Πρωθυπουργός. Ο λαός, όμως, κατάλαβε το σκεπτικό της και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στις δημοσκοπήσεις.

Ίσως σε μερικούς από τους «8», και σε κάποιους άλλους πιθανώς, να υποσχέθηκαν υποψηφιότητες και έδρανα. Αμ δε! Δεν είναι πια η δεκαετία του ’90…. Πλανώνται οικτρά και θα φάνε τα μούτρα σας.

Α ξέχασα και κάτι άλλο! Βοήθεια στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν;

Ο Σαμαράς, κύριοι «8», θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Συνειδητοποιείστε το! Και μην εκπλήσσεστε τόσο πολύ!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Β.Τ.

Δημότης Αγράφων