Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΑΣ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Οι κρατούντες στον Δήμο Αγράφων θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν αξιοποιηθεί η λίμνη Κρεμαστών και δεν δοθεί σε κυκλοφορία ο Παραμεγδόβιος, το «μαγαζί» θα κλείσει γρήγορα…

*Τα λέω αυτά για τους Αγραφιώτες γιατί όπως και να το κάνουμε για την ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου η αξιοποίηση της λίμνης δεν είναι πρώτη προτεραιότητα.

* Αδυνατεί ο δήμος Καρπενησίου να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκπεραιώσει οικονομικές υποθέσεις. Υπάρχουν οφειλές από πρώην δήμο σε υπάλληλο και οι δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν προκαλούν το πρόβλημα που όμως θα ξεπεραστεί γρήγορα μετά την απόφαση της οικονομικής επιτροπής να ρυθμίσει με δόσεις το χρέος.

* Σε μια δύσκολη εισπρακτική χρονιά, η ΔΟΥ Ευρυτανίας πάει πολύ καλά σε αντίθεση με άλλες ΔΟΥ, που δεν τα πάνε καθόλου καλά.
Σύμφωνα με την Λίστα με την απόδοση ανά εφορία, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του ελέγχου στις υποθέσεις που έχουν προκύψει από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΟΥ Καρπενησίου είναι μέσα στις 12 πρώτες εφορίες της χώρας με 205 κλεισμένες υποθέσεις ,ποσοστό 68,29% επί συνόλου υποθέσεων και 66 εκκρεμείς .

* Προχθές ήλθα από το Αγρίνιο δια μέσω Προυσού στο Καρπενήσι και διαπίστωσα ότι το οδικό δίκτυο μέχρι Αραποκέφαλα έχει επισκευαστεί και συντηρηθεί με πολύ προσοχή. Από τα σύνορα και κάτω μέχρι Προυσό, ο Θεός ή μάλλον η Μεγαλόχαρη να βάλει το χέρι της. Ενόψει καλοκαιριού που οι επισκέπτες θα είναι περισσότεροι και δη οι προσκυνητές, ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να γίνουν και οι απαραίτητες επεμβάσεις στο οδόστρωμα και από τούτη την πλευρά.