Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δεκτή η παραίτηση Χαλιάσου από τον Υπουργό Υγείας Χωρίς Διοικητή το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Ένα χρόνο και 2 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο Παιδίατρος Γιώργος Χαλιάσος υπέβαλε αίτηση παραίτησης από την θέση του, λόγω συνταξιοδότησης, όπως αναφέρεται στο αίτημα, για άλλους όμως λόγους όπως λέει το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αίτηση έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί και επισήμως η παύση του κ. Χαλιάσου από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου, ενός Νοσοκομείου ως γνωστόν με τεράστια προβλήματα.

Πάντα με τις ίδιες αυτές πηγές, νέος Διοικητής δεν θα οριστεί στο Νοσοκομείο καθότι με τον «νέο υγειονομικό χάρτη», τον «Καλλικράτη στην υγεία» και την «αξιολόγηση» των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας, το Νοσοκομείο Καρπενησίου, θα υπάγεται Διοικητικά στο Νοσοκομείο Λαμίας και επομένως θα διοικείται από το Διοικητή του ΓΝ. Λαμίας.
Όσον αφορά για το έργο του κ. Χαλιάσου στο διάστημα που ήταν στο τιμόνι της Διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, τα πεπραγμένα δείχνουν ότι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε…
Όταν λέμε δεν τα κατάφερε εννοούμε ότι επί Προεδρίας του, δεν δόθηκε λύση στο μεγάλο θέμα του αξονικού τομογράφου, ενώ το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας παρέμεινε ένα απλό Αγροτικό Ιατρείο που ποτέ δεν ενισχύθηκε παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου. Βέβαια για όλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται ο απερχόμενος Διοικητής, όμως όταν καλείσαι να υπηρετήσεις ένα τόσο νευραλγικό χώρο και είσαι μάλιστα και γιατρός, ο κόσμος δικαιολογημένα περιμένει κάτι παραπάνω από σένα που όμως δεν έγινε.
Με όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας και με τα νέα δεδομένα, η μετά Χαλιάσου εποχή, τόσο για το Νοσοκομείο Καρπενησίου, όσο και για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας, για το οποίο αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, φαντάζει δύσκολη δημιουργώντας έντονο προβληματισμό σε όλους. Να ευχηθούμε ένα καλύτερο αύριο, όμως με τις ευχές δεν γίνεται τίποτε την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει πολιτική βούληση για ουσιαστική αναβάθμιση, όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας και από το Νοσοκομείο αλλά και το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας.