Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η θέση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις


Με αφορμή αυτά που ζει η Χώρα μας τα τελευταία 24ωρα και με το λαό να βρίσκεται μπροστά σε πολιτικά παιγνίδια, που έχουν στόχο να τον εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά, ώστε να υποταχθεί στα σχέδια των υπερασπιστών των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων,

σ η μ ε ι ώ ν ο υ μ ε
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα σενάρια διαμόρφωσης κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και την νέα μορφή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τίποτε καλό δεν μπορεί να περιμένει απ’ αυτές ο λαός. Αντίθετα θέλουν να αισθανθούν ισχυρότεροι στο να πάρουν και νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα. Να μας οδηγήσουν υποταγμένους στο βάραθρο της πτώχευσης, προστατεύοντας τα συμφέροντα και την εξουσία των μονοπωλίων.

Καμιά εμπιστοσύνη, κανένας φόβος σε όσα λένε το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται. Κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει.

Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα μεγαλώνει και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με αυταπάτες και συναινέσεις.

Τώρα ο λαός θα πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά.

Να δυναμώσει τους αγώνες του και να απαιτήσει εκλογές.
Να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων και η εξουσία, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Να αποδεσμευθεί η Χώρα μας από την Ε.Ε.

Έστω και αν δεν υπάρχει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα μαζί μας, έχει ιδιαίτερη σημασία η κοινή πορεία και δράση με την πολιτική δύναμη. που έχει σαφή και συγκεκριμένο αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό. Με το Κ.Κ.Ε
                                            ΧΡΟΝΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                            ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
                                            ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)