Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μοναδικό χορευτικό πανόραμα από τα παιδιά του χορευτικού Τμήματος του Γυμν. Φραγκίστας

Με μια λιτή εκδήλωση, «σφράγισαν» την επιτυχημένη χορευτική τους διαδρομή, την προηγούμενη χρονιά, τα χορευτικά τμήματα του Γυμνασίου Δυτ. Φραγκίστας. 
Την περασμένη Παρασκευή η πλατεία της Δυτ. Φραγκίστας «πλημμύρισε» από τα μέλη των χορευτικών, αλλά και από τον κόσμο, στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας γιορτής που διοργάνωσε με επιτυχία ο δάσκαλος και δημιουργός του χορευτικού Τμήματος  Βασίλης Παπαδήμος, για τη λήξη της χορευτικής περιόδου.Οι μικροί χορευτές ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό σ’ ένα μαγευτικό χορευτικό οδοιπορικό από τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου,
την Πελοπόννησο και φυσικά την λεβεντογέννα Ρούμελη, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό χορευτικό πανόραμα που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να χειροκροτούν τα μέλη των χορευτικών.
Περισσότεροι από 30 χορευτές, υπό τις οδηγίες του ακούραστου δασκάλου τους και Γυμναστή του Σχολείου τους κ. Βασιλείου Παπαδήμου, μετέφεραν με την παρουσία και τη ζωντάνια τους ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτές οι κινήσεις είναι ότι καλύτερο για τη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και παράδοσης.
Ήταν μια πολύ όμορφη και ταυτόχρονα απλή γιορτή που επισφράγισε την επιτυχή διαδρομή των χορευτών κατά την περίοδο 2010-2011 και ταυτόχρονα αποτέλεσε «προάγγελο» της πλούσιας δράσης των χορευτικών και για την επόμενη χορευτική περίοδο, η οποία θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πέραν του ωραίου αυτού αποτελέσματος, θεωρούμε ότι η ενασχόληση των παιδιών μας με την παραδοσιακή μουσική, τους δίνει την δυνατότητα  να γνωρίσουν την παράδοσή μας και κυρίως την παραδοσιακή μας μουσική και τον χορό σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη, που η λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης «δίνει μάχη»να ισοπεδώσει τα πάντα.  
Ο λαϊκός μας πολιτισμός είναι βαθιά ριζωμένος στην καρδιά των Ελλήνων αλλά και ημών των Ευρυτάνων και έχει την δύναμη να αντισταθεί σε κάθε τι που τείνει να εξαφανίσει την παράδοση. Οι αξίες αυτές εξακολουθούν και σήμερα να αρδεύουν τον πολιτιστικό μας χώρο και να προσθέτουν στο παρόν στοιχεία από τις εθνικές μας ρίζες. Παράδοση δε σημαίνει οπισθοδρόμηση, ούτε αποσυνδέεται από την πρόοδο, αλλά εξελίσσεται, βιώνοντας τις τρεις διαστάσεις του χρόνου ( παρελθόν - παρόν - μέλλον ) και συνδέεται με την έννοια της συνέχειας των στοιχείων εκείνων που έχουν τη δυνατότητα να επιζήσουν. Με την παράδοση κρατούμε αυτό που έχουμε και προσθέτουμε αυτό που δημιουργούμε, γι΄ αυτό και αξίζουν πολλά μπράβο στον δάσκαλο Βασίλη Παπαδήμο και στους συνεργάτες του, για την σπουδαία αυτή προσπάθεια που έφερε ήδη από την πρώτη χρονιά καρπούς ευλογημένους.
ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ
Στην ωραία αυτή γιορτή, εκδήλωση, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Εφημέριος Δυτ. Φραγκίστας π. Θωμάς Γκορόγιας, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Νίκος Φούκας, ο Δ.Σ. Αγράφων Λεωνίδας Τελώνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θύμιος Κολοκύθας, η Πρόεδρος Γυναικών Δυτ. Φραγκίστας κ. Ειρήνη Φλέγκα, εκπαιδευτικοί και γονείς των παιδιών που είδαν τα παιδιά τους να ξεδιπλώνουν με χάρη το αστείρευτο ταλέντο τους στο χορό. Για άλλη μια φορά μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης προσπάθειας και καλή συνέχεια.