Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτο κουδούνι την ερχόμενη Δευτέρα 13/9 για 1.972 μαθητές Κλείνουν 8 Δημοτικά, συγχονεύονται 3 στο Δήμο Βίνιανης

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στα σχολεία όλης της χώρας. Οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού δίνουν μάχη να είναι όλα έτοιμα πριν τις 13 του μήνα, ούτως ώστε τα σχολεία να είναι καθ’ όλα έτοιμα και να ξεκινήσουν ομαλά τη νέα σχολική χρονιά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της α/θμιας και της β/θμιας διεύθυνσης, ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν στα σχολεία του νομού ανέρχονται στους 1972, εκ των οποίων 991 μαθητές ανήκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά) και 981 στην δευτεροβάθμια (γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ).
Εκείνη τη μέρα θα γίνει αγιασμός σε όλα τα σχολεία και αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.
Μέχρι στιγμής αρκετές θέσεις εκπαιδευτικών παραμένουν κενές, λόγω και του μεγάλου ποσοστού εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν φέτος, και η ευχή όλων είναι να καλυφθούν άμεσα για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ "Λουκέτο" βάζει το υπ. Παιδείας, λόγω έλλειψης μαθητών, σε πολλά σχολεία σε όλη την χώρα , από το σχολικό έτος 2010−2011. Στην Ευρυτανία κλείνουν τα παρακάτω 8 μονοθέσια, Αγίου Νικολάου, Αγίας Τριάδας, Αμπελίων, Καστανιάς, Τσούκας, Χρυσόβων, Χρύσως και Μικρού Χωριού.
Αντιθέτως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές 3 μέχρι στιγμής Δημοτικά Σχολεία στην Ευρυτανία θα συγχωνευτούν προκειμένου να λειτουργήσει ένα, πολυδύναμο και σύγχρονο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Με βάση πάντα τις ίδιες πηγές με την έναρξη της φετινής Σχολικής χρονιάς τα Δημοτικά Σχολεία του Κερασοχωρίου και της Βίνιανης που έχουν από 4 και 3 μαθητές αντίστοιχα, θα συγχωνευτούν στο Σχολείο της Κρέντης (φωτο από το περσινό Αγιασμό του Σχολείου) στο οποίο ήδη φοιτούν πολύ περισσότερα παιδιά, ενώ είναι και ένα από τα καλύτερα σε υποδομή Σχολεία της κεντρικής Ευρυτανίας, που λειτουργεί σε ένα χωριό με πολλούς νέους και προοπτικές για το αύριο.