Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Περγαντάς στην Περιφέρεια Τσιτσάνης στο Δήμο Αγράφων;


Τελικά ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς. Μετά από πολύμηνη αναμονή, την περασμένη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τον υποψήφιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ Περιφερειάρχη, ενώ η Κατερίνα Μπατζελή που αρνήθηκε να είναι υποψήφια, τελικά χθες βρέθηκε και εκτός Κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό που έγινε από τον Πρωθυπουργό Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Έτσι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παλέψουν οι Κλέαρχος Περγαντάς και Θανάσης Χειμάρας, ενώ τώρα το ενδιαφέρον, επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη για την Ευρυτανία, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει καμία εξέλιξη μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ.
Έγκυρες πηγές της τελευταίας στιγμής ωστόσο αναφέρουν ότι για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη παίζουν δυνατά τα ονόματα του Δημάρχου Καρπενησίου Βασίλη Καραμπά καθώς και του Προέδρου της ΕΠΣΝΕ και πρώην Ν.Σ. Δημήτρη Πεταρούδη, αλλά και του Γιάννη Παπαδόπουλου, καθώς και του Δ. Δέπου, στελέχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που κατάγεται από το Κερασοχώρι.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδεις πηγές εντός των ημερών ο κ. Περγαντάς, που έχει ήδη επιλέξει τον εκλεκτό συνεργάτη του στην Ευρυτανία, θα ξεκαθαρίσει με ανακοίνωσή το όλο ζήτημα.
Κανένα όνομα υποψηφίου Δημάρχου από το ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Καρπενησίου, ενώ στον Δήμο Αγράφων, όπως όλα δείχνουν καταλήγουν στον Λάμπρο Τσιτσάνη
Μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ κανένα όνομα δεν ανακοινώθηκε, για τον Δήμο Καρπενησίου, ούτε καν αυτό του Βασίλη Καραμπά, το οποίο θεωρούνταν σίγουρο. Πάρα ταύτα όμως κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, θεωρούν σίγουρη την υποψηφιότητα του κ. Καραμπά, καθώς ο Δήμαρχος Καρπενησίου είναι ένα πολύ ισχυρό χαρτί, αλλά τυγχάνει και της ιδιαίτερης εκτίμησης προσωπικά του ίδιου του Θανάση Τσούρα Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής ανάδειξης υποψηφιοτήτων. Εδώ επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι έχει αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαδόπουλου για τον Δήμο, καθότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται όπως δήλωσε σε στενούς συνεργάτες του, ενώ άλλο δυνατό όνομα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που να μπορεί να κοντράρει τον ήδη υποψήφιο από την άλλη πλευρά Κώστα Μπακογιάννη, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει.
Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΤΙΤΣΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Ο δάσκαλος και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της ΟΕΣ, πατέρας δυο παιδιών από το Ραπτόπουλο, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον νεοσύστατο Δήμο Αγράφων.
Μετά και την 2η συνάντηση των αυτοδιοικητικών που πρόσκεινται στο κυβερνώνκόμμα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στη Γρανίτσα και που ανέδειξε 6 προτεινόμενους για τον δημαρχιακό θώκο,
Η συνάντηση ήταν πολύωρη και ακούστηκαν εκ νέου τόσο οι απόψεις όλων σχεδόν των συμμετεχόντων, ενώ εκφράστηκε έντονα η αγωνία τους για το μέλλον του Δήμου.
Όσοι πήραν το λόγο τόνισαν πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο και απ΄ όλους να γίνει αγώνας έτσι ώστε όλοι ενωμένοι και χωρίς «πισωκαρφώματα» να κερδηθεί ο Δήμος.
Ως γνωστόν στην πρώτη συνάντηση, που έγινε προ ημερών στην ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας και στην οποία ο Ε.Π. ήταν και πάλι παρών, αυτοπροτάθηκε να ηγηθεί του συνδυασμού ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής. Και στη δεύτερη συνάντηση, ο κ. Μπαμπαλής επέμεινε στην απόφασή του, ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης αυτοπροτάθηκαν και οι κ.κ. Πάνος Γκορόγιας πρώην Προϊστάμενος Μηχανολογικού Γραφείου Ευρυτανίας, Λάμπρος Τσιτσάνης συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Βαγγέλης Κατσιφός πρώην Δήμαρχος Αγράφων. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φραγκίστας κ. Θωμάς Μπόνιας πρότεινε τον κ. Γιώργο Αθανασιά, Πρόεδρο του Γηροκομείου Καρπενησίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη εκείνη την ημέρα.
Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ, επικρατέστερος των προτάσεων για να ηγηθεί του το ρεπορτάζ ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αγράφων θα είναι ο κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο οποίος μάλιστα έλαβε και το τελικό ΟΚ από την αρμόδια Επιτροπή.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Τσιτσάνης, προσφάτως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, διετέλεσε ακόμη Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της ΔΟΕ και αιρετό μέλος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, τα δεδομένα στον Δήμο Αγράφων αλλάζουν κατά πολύ και η μάχη για την τελική επικράτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Βάσω Φεγγούλη